Dolar 32,3866
Euro 34,7868
Altın 2.394,80
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C
Lösev

İzmirli Kadın Girişimciler 35 Altın Kadını Seçti

İzmirli Kadın Girişimciler 35 Altın Kadını Seçti
13 Temmuz 2023 7:56 pm
142

İzmir’in değerleri ile yoğrulmuş, Ege Bölgesi başta olmak üzere Türkiye ye  yayılan çalışmalarla , yıllardır pek çok kadına rol model olmuş 35 güçlü kadın sahnede ödüllerini aldı.

İzmirli Kadın Girişimciler Derneği’nin jüri üyeliği ile fark yaratan , değer katan, değer yaratan ve öncü lider kadınlara sahnede Güçlü Kadın Ödülü sunuldu. Özlem Yıldız’ın sunuculuğunu yaptığı Altın Ege Güçlü Kadınlar Ödül Töreni Enjoy Business Dergisi ve Zesu Estetik sponsorluğu ile gerçekleştirildi. Zafer Çebi orkestrası eşliğinde Ceren Tekin’in muhteşem solistliği geceye renk kattı. Esile Esma Mayadağ’ın  Solo dans gösterisi ve Belma Ateş ‘in  kadına şiddete farkındalık katan özel defilesiyle devam eden gecede samimi anlar yaşandı.

Jüri Üyeliğini üstlenen  İzmirli Kadın Girişimciler Derneği ; Çağdaş, cesur, yenilikçi ve girişimci ruha sahip İzmirli Kadınların, birbirlerine ilham vererek İzmir’in değerleriyle gelişmesini ve büyümesini sağlamak için çalışıyor. Tören, İzmir’in tanınmış simalarının katılımıyla gerçekleşti ve İzmir’i İzmir yapan güçlü kadınlar bir araya geldi.

İzmir Köy Koop Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Neptün Soyer, Öncü Lider Kadın ödülünü alırken, Armağan Portakal Tarıma Değer Katan Güçlü Kadın ödülüne sahip oldu.  Yıllardır kadınların sesi olmak için çalışan Huriye Serter ülke genelindeki kadın derneklerini bir çatı altında daha örgütlü hale getirdiği Girişimci Kadınlar Federasyonu ile  Güçlü Federasyon Lideri ödülü ile onurlandırıldı. Sivil toplum çalışmalarında fark yaratan katıldığı her platformun değerini arttıran İZİKAD  Başkanı Betül Sezgin En Güçlü Sivil Toplum Lideri ödülünü aldı. İzmir Kent Konseyi Başkanı Nilay Kökkılınç Kente Değer Katanlar ödülüne sahip oldu.

İzmirli Kadın Girişimciler Derneği’nin kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Ferhan Sivri Avcı, açılış konuşmasında; ”Burada bulunan her kadının bir güç değil bin güç” olduğunu ifade etti. Başkan Avcı İzmirli kadının dünyada fark yarattığını, empati , duyarlılık ve güzel insan olma özellikleriyle İzmir’e değer kattığını söyledi. Bu geceye katılan her konuğun harcadığı emeğin çok anlamlı olduğunu vurguladı.  Öncü Lider Kadın Neptün Soyer teşekkür konuşmasında; ”Birbirlerine ilham vererek İzmir’in değerleriyle üreten kadın” oldukları vurgusu yaptı.

Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güç Birliği Sözcüsü Fatma Dayıoğlu “72 yaşındayım vazgeçmeden üretmeye devam edeceğim” dedi.

Armağan Portakal yaptığı teşekkür konuşmasından sahiplendiği ağaçlardan getirdiği selamı iletti.

Ödül töreninde sahnede 35 kadın ödüllerini alırken, teşekkür konuşmalarında Mustafa Kemal Atatürk’ün vizyoner bakışı ile ülkenin kadınlarının sahip olduğu hakların değerine vurgu yaptı.

Gecenin ev sahipliğini yapan Enjoy Business Dergisi imtiyaz sahibi Murat Kaplan yaptığı konuşmada ; ”Öncelikle İzmir, tarihi boyunca pek çok önemli kadın figürüne ev sahipliği yapmış bir şehirdir. Kadınlar, bu topraklarda kültürün ve sanatın koruyucuları olmuş, bilimin ve eğitimin ışığında toplumun ilerlemesi için çaba sarf etmişlerdir. Bizler de buradan yola çıkarak kendi alanında fark yaratan kadınları İzmir’de onurlandırmak istedik ” dedi.

Altın Ege Güçlü Kadın Ödülleri; toplumun her alanında geleceğe yön veren kadınları temsil ediyor. Bu özel gecede ödüller amacına uygun olarak; İş dünyasında, bilim ve teknolojide, sanatta, sosyal sorumluluk projelerinde ve daha pek çok alanda hedefine ulaşmış kadınları kapsıyor. Ödül alan kadınların her biri, güçlü bir vizyon ile ilerlemiş, engelleri aşmış ve alanlarında büyük başarılara imza atmış isimlerden oluşuyor.

Ödül töreninde verilen ödüller şu şekilde:

Armağan Portakal – Tarıma Değer Katanlar

Aysel Öztezel – Ege’ye Değer Katanlar

Ayşe Begüm Onbaşı – Fark Yaratan Genç Sporcu

Benan Bilek – Kültürel Değer Yaratan

Berna Kumaş Sipahi – Değer Yaratan Öncü Kadın

Betül Sezgin – En Güçlü Sivil Toplum Lideri

Ceyda İğci – Sürdürülebilirlikte Fark Yaratan

Dr. Pınar Nacak – Farkındalık Yaratan

Evrim Selvi – Girişimcilikte Yön Veren

Fatma Çalkaya – Değer Katan Lider

Fatma Dayıoğlu – Sivil Toplumda Fark Yaratan

Gözde Kaydırak – Değer Yaratan

Güniz Can – Kültürel Üretim Yapan Girişimci

Hilal Tolasa Gündoğdu – Endüstriye Değer Katanlar

Huriye Serter – En Güçlü Federasyon Lideri

İhsan Özduran – Değer Yaratan Öncü Kadın

Jülide Hergül Tutan – Değer Yaratan Öncü Kadın

Merve Yorgancılar – Fark Yaratan Genç Girişimci

Neptün Soyer – Öncü Lider Kadın

Neşe Gök – Değer Yaratan Holding

Nilay Kökkılınç – Kente Değer Katanlar

Özden Monkul Erten – Teknolojide Fark Yaratan

Özgecan Üstgül – Fark Yaratan Genç Girişimci

Pelin Omuroğlu – Fark Yaratan Çiftçi

Prof. Dr. Ebru Uzunoğlu – İletişimde Değer Yaratanlar

Prof. Dr. Özge Andiç – Girişimcilikte Öncülük

Prof. Dr. Zübeyde Erbayraktar – Sağlık Sektöründe Fark Yaratanlar

Ülkü Karlı – Sivil Toplumda Değer Yaratan

Zeynep Balca Yılmaz – Fark Yaratan Genç Girişimci

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.