Dolar 32,5649
Euro 34,9847
Altın 2.420,19
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 19°C
Lösev

Kadınlar İlk Mahsul Polenleri Aldı

Kadınlar İlk Mahsul Polenleri Aldı
7 Haziran 2022 11:38 am
175

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Han Belediyesi işbirliğiyle başlatılan Lavanta Balı Üretim Projesi’nde girişimci kadınlar, arıların ilk mahsulü olan polenleri aldı.

Ekonomik olarak zor günlerden geçen üreticilere destek için Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan projeler tüm hızıyla sürerken, Han ilçesinde oluşturulan şehrimizin en büyük lavanta bahçesinde de üretim devam ediyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nca başlatılan Lavanta Balı Üretim Projesi’nde hasat aşamasına geçildi.

Geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in de katıldığı törenle 16 üretici kadına toplam 90 adet arı çıtalı kovan ve yedek kovan ile temel arıcılık malzemeleri verilmişti.

Proje kapsamında ilk ürün hasadını alan girişimci kadınlar, kovanlardan 3 günde 9 kilogram polen topladı. Üreticiler 3 hafta boyunca arı kovanlarından polen almaya devam edecek.

Yapılacak olan temizleme işlemlerinden sonra polenler kavanozlanarak satışa hazır hale getirilecek. Girişimci kadınların gerek polen gerekse bal üretiminde alım garantisi veren Büyükşehir Belediyesi, ürünleri Üretici Marketler aracılığıyla vatandaşlara ekonomik ve sağlıklı bir şekilde ulaştıracak.

Girişimci kadınlar, Ağustos ayında ise ilk bal hasadını yaparak bal üretimine başlayacaklar.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.