Dolar 32,5511
Euro 34,9030
Altın 2.437,98
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 17°C
Lösev

Kene Hakkında Üreticilere Bilgi Verildi

Kene Hakkında Üreticilere Bilgi Verildi
2 Ağustos 2022 8:41 am | Son Güncellenme: 2 Ağustos 2022 8:43 am
138

​Tepebaşı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Kenelere Karşı Kişisel Korunma Yöntemleri ve Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı hakkında bilgilendirme ve eğitim toplantıları yapıldı.

Veteriner Hekimler tarafından düzenlenen eğitim toplantılarına toplam 122 üretici katıldı. Havaların ısınmasıyla kene popülasyonunda artış meydana gelmeye başladığı belirtildi.

Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA)hastalığının keneler tarafından taşınan Bunyaviridae ailesine bağlı Nairovirüs grubuna ait bir virüsle oluşan ateş, halsizlik, iştahsızlık, kas ağrısı, baş ağrısı, bulantı, kusma, ishal ve ağır vakalarda kanama gibi bulgular ile seyrederek ölümlere neden olabilen zoonotik (hayvanlardan insanlara bulaşan) karakterli bir enfeksiyon hastalığı olduğu ifade edildi.

Katılan üreticilere, KKKA hastalığı virüsünün taşıyıcısı olan kenelerin hastalığın bulaşması ve yayılmasındaki rolü, kişisel korunma yöntemlerinin önemi, kenelerle mücadele yöntemleri anlatıldı. Hayvan sahiplerine  konakçı durumunda bulunan hayvanlarında parazit mücadelesini aksatmadan yapması gerektiği,hayvanlarını kene ve diğer dış parazitlere karşı uygun ilaçlarla doğru zaman, doz ve aralıklarla yılda en az dört kez ilaçlaması gerektiği bilgileri verildi.

Ayrıca ilçede riskli görülen bölgelerde İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli tarafından ilaçlama yapıldı ve el broşürü dağıtıldı. Kene sayısının azaltılarak Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı riskinin azaltılması amacıyla çalışmaların devam ettiği belirtildi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.