Dolar 32,4759
Euro 34,5661
Altın 2.475,07
BİST 9.542,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Çar 19°C
Per 19°C
Cum 15°C
Cts 18°C
Lösev

Konya Büyükşehir’den Hatay’a 10 Tır Besi ve Süt Yemi

Konya Büyükşehir’den Hatay’a 10 Tır Besi ve Süt Yemi
21 Şubat 2023 7:09 pm | Son Güncellenme: 22 Şubat 2023 3:11 am
169

Konya Büyükşehir Belediyesi, deprem bölgesine göndermeye başladığı 50 tırlık un sevkiyatına ilave olarak bölgedeki hayvancılık faaliyetlerinin sekteye uğramaması için 10 tırlık besi ve süt yemini Hatay’a gönderiyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Hatay’a kapsamlı bir un sevkiyatına başlamıştık. Şimdi de hayvancılık yapan Hataylı vatandaşlarımızın üretim sürecine destek için yapacağımız 10 tırlık yem desteğinin ilk 2 TIR’ı sabaha karşı yola çıktı.” dedi

Arama kurtarma faaliyetlerinden lojistiğe, barınma, beslenme ve altyapı çalışmalarına kadar Hatay’da ihtiyaç olan tüm belediyecilik hizmetlerini yürüten Konya Büyükşehir Belediyesi, hayvancılıkla uğraşan Hataylı vatandaşların üretim süreçlerine destek olmak amacıyla bölgeye 10 tırlık besi ve süt yemi gönderiyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Hatay’da yaşamın normale dönmesi için yoğun gayret sarf ettiklerini belirterek, “Hatay’daki kardeşlerimizin bölgede ekmek temininin sekteye uğramaması için bölgeye 50 tırlık un göndermeye başladık. Yine Büyükşehir Belediyesi olarak gıda tırlarını; Selçuklu, Meram ve Karatay Belediyelerimiz ise hijyen tırlarını Hatay’a gönderdi. Bölgedeki ihtiyaca göre yeni araçlarımız yola çıkıyor. Şimdi de 10 tırlık besi ve süt yemi hazırladık. Hayvancılık yapan Hataylı vatandaşlarımızın üretim sürecine destek için ilk 2 TIR’ı bugün sabaha karşı yola çıkardık. Allah devletimizi daim etsin. Depremin ilk anından itibaren geçen süreçte Konya olarak devlet-millet dayanışmasının önemli bir parçası olduk. Hataylı kardeşlerimizin yaralarına merhem olmaya devam edeceğiz.” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.