Dolar 32,3620
Euro 34,9560
Altın 2.324,87
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
22°C
Parçalı Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C
Lösev

Küçük Çiftçiye Hasat Desteği

Küçük Çiftçiye Hasat Desteği
26 Nisan 2022 1:36 pm
140

Girdi maliyetlerinde yaşanan artışlar ve ortaya çıkan sorunlar nedeniyle üretemez hale gelen çiftçiye destek olmak amacıyla Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından, “Küçük Çiftçiyi Destekleme Projesi” başlatılıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in talimatlarıyla Kırsal Kalkınma Projeleri ile Türkiye’ye yeni örnekler veren Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, üreticiyi desteklediği projelerine bir yenisini daha ekledi.

Bu kapsamda artan maliyetler nedeniyle üretemez hale gelen küçük ölçekli çiftçilerin 50 dekarlık arazisini Büyükşehir Belediyesi hasat edecek.

Ayrıca ÇKS belgeli ve 100 dekar altında tarlası olan çiftçiler, bu uygulamaya başvuruda bulunabilecek.

Kontenjanla sınırlı olan projeye başvurular için son tarih ise 6 Mayıs. Proje hakkında bilgi veren Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı yetkilileri, “Çiftçilerimizi desteklemek ve girdi maliyetlerinde yaşadıkları sıkıntıları azaltmak amacıyla ‘Küçük Çiftçiyi Destekleme Projesi’ni hayata geçiriyoruz. 100 dekarın altında tarlası olan çiftçimizin 50 dekara kadar olan hububatının hasat işlemlerini biz üstleniyoruz. Yapılacak olan bu destekleme projesi kontenjanla sınırlı olacak. Belirtilen şartları taşıyan çiftçilerimiz, ilçelerde ilçe ESKİ abone merkezleri, Tepebaşı ve Odunpazarı kırsal mahallerinde yaşayan çiftçilerimiz için ise Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’dır. Vatandaşlarımız detaylı bilgi almak için www.eskisehir.bel.tr internet adresinden veya 0222 229 04 45 nolu telefonu arayarak bilgi alabilirler” dediler.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.