Dolar 32,3119
Euro 35,0521
Altın 2.277,29
BİST 8.991,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Lösev

Küçük Ölçekli Balıkçılık Destek Başvuruları 30 Ocak Tarihinde Başlıyor

Küçük Ölçekli Balıkçılık Destek Başvuruları 30 Ocak Tarihinde Başlıyor
25 Ocak 2023 10:11 am
159

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından deniz ve içsularda avcılık faaliyeti yürüten küçük ölçekli balıkçılara destekleme ödemesinin gerçekleşmesi için Küçük Ölçekli Balıkçılığın Desteklemesi Tebliği 13 Ocak 2023 tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı.

Denizlerde avcılık yapan 12 metre altı ve içsulardaki tüm balıkçı teknelerin dâhil olduğu bu desteklemede, gemi boylarına göre birim destekleme tutarları geçen yıla göre % 240 ila %314 oranında artırıldı. Birim destekleme tutarları en düşük 3.500 TL, en yüksek ise 6.000 TL olacak şekilde yeniden düzenlendi. Ayrıca Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından ”Balıkçılığa Kadın Eli Değecek” projesiyle balıkçı gemisi sahibi veya ortağı olan kadın balıkçılara %25 ek destek uygulaması da bu yıl ilk defa hayata geçirildi.

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bugüne kadar ”Küçük Ölçekli Balıkçılık Sektörünün” desteklenmesi ve sürdürülebilirliğinin sağlanmasına yönelik çalışmalarını sürdüren Tarım ve Orman Bakanlığının bundan sonrada sektörün ihtiyaç duyduğu politikalar üreterek hayata geçirmeye devam edeceğini belirtti. İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama da Küçük Ölçekli Balıkçılık 2023 Yılı Desteklemesi Başvurularının; 3O Ocak 2023 tarihinde başlayıp 10 Mart 2023 tarihinde sona ereceği duyuruldu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.