Dolar 32,5649
Euro 34,9847
Altın 2.420,19
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 19°C
Lösev

Lider Çocuklarla Tarım Kampı Gerçekleştirildi

Lider Çocuklarla Tarım Kampı Gerçekleştirildi
6 Haziran 2022 6:57 pm
127

“Hayatın merkezinde tarım, tarımın merkezinde çocuk” ilkesinden yola çıkarak doğa bilinci ve çevre farkındalığı kazandırmak, tarımla buluşmalarını sağlamak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği hakkında bilgi vermek amacıyla 2014 yılından bu yana Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığının koordinasyonunda ilkokul 4. sınıf öğrencilerine “Lider Çocuk Tarım Kampı” gerçekleştiriliyor.

Birleşmiş Milletlerin 2022 yılını “Uluslararası Geleneksel Balıkçılık ve Su Ürünleri Yetiştiriciliği” yılı olarak belirlemesi sebebiyle Tarım ve Orman Bakanlığı bu yıl ki kamp temasını da Balıkçılık ve Su Ürünleri olarak belirledi.

Lider Tarım Çocuk Kampının ilk gününde Eskişehir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü teknik personeli tarafından öğrencilere su ürünleri ve balıkçılık konulu genel eğitim verildi. Eğitimde su ürünlerinin tanımı ve önemi, deniz ve iç sularda yaşayan balık türleri, Eskişehir iç sularında yaşayan ve yetiştiriciliği yapılan balık türleri, su ürünleri avcılığı ve yetiştiriciliği, amatör ve ticari balıkçılık ilke ve kuralları, balık tüketiminin faydaları ve balık neslinin devamı için yapılması gerekenler hakkında bilgilendirme yapıldı. Eskişehir’de faaliyette bulunan bir su ürünleri perakende satış işletmesine gezi düzenlenerek işletmede satılan balık türleri tanıtıldı. Taze balık kriterleri, yasal avlanabilir asgari boy limitleri, zaman ve tür yasakları konularında bilgilendirme yapıldı.

Kampın ikinci gününde Tepebaşı İlçesi Musaözü Göleti’nde öğrencilere amatör balıkçılık ilkeleri hakkında uygulamalı eğitim verildi. Eğitimde çocuklara amatör balıkçılık kuralları, olta kurulumu, suya olta atımı, balıkçı çadırı kurulumu anlatıldı. Tekneden suya ağ atımı ve ağ çekme işlemi gösterildi. Öğrencilerin suya olta atma etkinliği gerçekleştirildi.  Etkinliklere katılan İl Müdürü Ender Muhammed Gümüş tarafından öğrencilere katılım belgeleri verildi. Kampın ikinci günü müzik ve şarkılar eşliğinde kesilen pasta ile sona erdi.

Kampın üçüncü gününde Çifteler İlçesinde faaliyette bulunan Alabalık Yetiştiricilik Tesisi ve Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Çifteler Su Ürünleri Araştırma ve Uygulama İstasyonu Mersin Balığı ve Alabalık Üretim Tesislerine gezi düzenlendi. Tesislerde karada su ürünleri yetiştiriciliği faaliyetleri anlatıldı. Yetiştiriciliği yapılan alabalık, sazan ve mersin balığı hakkında bilgilendirme yapıldı. Öğrencilerle balıklara yem atma etkinliğinden sonra öğrencilere balık ekmek ikram edilmesiyle program sona erdi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.