Dolar 32,3181
Euro 35,1379
Altın 2.293,12
BİST 9.058,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Lösev

Manisa Büyükşehir’den 73 Üreticiye 11700 Kilogram Gübre

Manisa Büyükşehir’den 73 Üreticiye 11700 Kilogram Gübre
3 Şubat 2023 11:27 am
155
Manisa Büyükşehir Belediyesi, üreticilere destek olmak amacıyla yüzde 50 hibe desteği ile verdiği gübrelerin dağıtımına Saruhanlı ilçesi ile devam etti. Bu kapsamda, Saruhanlı’da 73 üreticiye 11700 kilogram gübre teslim edildi.
Kırsal kalkınmanın desteklenmesi amacıyla üreticilere desteğini sürdüren Manisa Büyükşehir Belediyesi il genelinde çiftçilere gübrelerini teslim etmeye devam ediyor. 2023 yılı için tarımsal ve kırsal kalkınmaya 122 milyon liralık dev bir bütçe ayıran Manisa Büyükşehir Belediyesi, yüzde 50 hibe destekli olarak temin edilen gübreleri Saruhanlı ilçesindeki üreticilere düzenlenen tören ile 11700 kilogram gübreyi teslim etti. Düzenlenen törene Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta, Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, siyasi partilerin ilçe başkanları, Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri ve üreticiler katıldı.
“Cengiz Ergün Başkan, gerçekten efsane bir başkan”
Törende konuşan Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, “Bir insana boşuna efsane denmez. Cengiz Ergün Başkan gerçekten efsane bir başkan. Geçtiğimiz günlerde kasa dağıtımı, sepet dağıtımı olsun, çiftçi için her türlü hizmeti vermeye hazır bir başkan. Kendisine buradan teşekkür ediyorum, çiftçiye hizmet böyle olur. Hiçbir menfaat gözetmeden, ayrımcılık yapmadan, tek hizmet veren sadece Cengiz Ergün başkan. Çiftçiye verdiği hizmetlerden dolayı çok teşekkür ediyorum. Bunların devamını bekliyoruz. Çiftçimiz her zaman sizin yanınızda olacaktır. İnşallah bunların devam gelir” diye konuştu.
Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri hakkında bilgiler verdi
Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta, üreticilere Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün selamlarını getirdiğini belirterek, geçen sene 70 milyonluk bir bütçenin tarıma ayrıldığını hatırlattı. Usta, “Gübre dağıtımı ile başlamıştık, üzüm sepeti, zeytin kasası, damızlık koç dağıtımı, salkım güvesi için tel tuzak, sulama tesislerine destek gibi birçok projeyi hayata geçirdik. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 2023 yılında tarım için 122 milyon liralık bir bütçe ayırdı. Yılın ilk çalışması olarak gübre desteği ile başladık. 38 TIR toplamda 1000 ton gübrenin sevkiyatları Manisa’nın 17 ilçesine tamamlandı. Bunu mevsiminde, zamanında, kullanımından önce sizlere ulaştırmak için belirli kriterler koymak zorunda kalıyoruz. 30 dönüm demiştik üst limit için gelen başvurular üzerine 37 dönüme kadar çıktık. 3 dönüm 5 dönüm ile ben kritere takıldım diyor bazı vatandaşlarımız her kritere illaki takılan üreticilerimiz olacak. Şu anda il genelinde 4 bin 877 üretici bu şartları sağlayarak bizden gübre almak için başvuru yaptı. Başvuru yapıp da gübre almayan kimse yok. Ben alamadım diyenler ya başvuru tarihini kaçırmıştır ya evrakları eksiktir ya da tek yıllık ürün üretilen arazi demiştik, buna uymamıştır. Rusya-Ukrayna savaşında un ve ekmek fiyatlarında neler olduğunu hepimiz gördük. Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak temel gıdayı doğrudan desteklememizdeki temel politikamız, doğrudan insana yönelik olan buğday, arpa, nohut, fasulye gibi tek yıllık ürünler, hayvanlar için yem bitkisi üretimi gibi ürünler olması. Gönül isterdi ki bütün herkese ulaşabilelim. Bunun ne bütçe olarak ne de zamanında yetişmesi anlamında mümkün değil. Bu nedenle bu kriterlerle bizim ülkemizin çok büyük kesimini oluşturan küçük çiftçilerimiz, aile işletmeleri Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak bizim hedef kitlemiz. Daha önceki uygulamalarımızda da kriterlerimiz oldu. Bundan sonra da olmaya devam edecek. Büyük üreticilerin ekonomik güçlerinin nispeten daha iyi olduğunu bilerek, belirli bir ölçeğin altındaki üreticilere destek olmak istiyoruz. Ayın 30’unda damızlık koç desteğimiz ile ilgili başvurularımız bitti. Geçtiğimiz günlerde Bursa Karacabey TİGEM’de koçların seçimini yaptık. Mart ayının ilk haftalarında 500 damızlık koç ve 50 tekeyi yapılacak sevkiyatlarla birlikte üreticilerimizle buluşturacağız. Arkasından yine tohum, fidan ve sulama projeleriyle ilgili çalışmalarımız yıl boyunca artarak devam edecek. Biz üretimin ne kadar önemli olduğunu, çiftçinin ne kadar kutsal ve önemli bir iş yaptığını, önce ilimizin sonra ülkemizin artanı da satabiliyorsak bütün dünyanın karnını doyurmak gibi ulvi bir görev yaptığınızı biliyoruz. Bunun için her zaman sizlerin yanında olmaya devam edeceğiz. Hayırlı uğurlu olsun. Ürününüz bol, kazancınız bereketli olsun” dedi.
Gübreler üreticilere teslim edildi
Yapılan konuşmaların ardından, Saruhanlı ilçesindeki üreticilere gübreleri törene katılan protokol üyeleri tarafından teslim edildi.
REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.