Dolar 32,5006
Euro 34,8021
Altın 2.485,90
BİST 9.539,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 18°C
Lösev

Mavi Yüzgeçli Orkinos Avcılığı 15 Mayıs’ta Başlıyor

Mavi Yüzgeçli Orkinos Avcılığı 15 Mayıs’ta Başlıyor
14 Mayıs 2022 6:27 am
188

Ülkemize yıllık 100 milyon doların üstünde ihracat geliri sağlayan Mavi Yüzgeçli Orkinos avcılığı 15 Mayısta başlıyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü’nce yapılan açıklamada bu yıl Mavi Yüzgeçli Orkinos avcılığının 15 Mayıs – 1 Temmuz tarihleri arasında yapılacağı duyuruldu.

Bakanlık olarak kota tahsis süreçlerinde uluslararası platformlarda gösterilen üstün gayret ve başarı neticesinde Türkiye’nin 2017 yılında 943 ton olan mavi yüzgeçli orkinos kotası 2022 yılı için 2 bin 305 tona çıkartıldı.

KOTA TAHSİSİ NOTER HUZURUNDA ÇEKİLEN KURA İLE BELİRLENİYOR

Mavi yüzgeçli orkinos avcılığı, Ülkemizin de içerisinde yer aldığı 52 üye ülkenin taraf olduğu Atlantik Ton Balıklarının Korunması Uluslararası Komisyonu (ICCAT) tarafından belirlenen kurallara ve noter huzurunda çekilen kura sonucuna göre Bakanlığımızca balıkçı gemilerine tahsis edilen avlanma kotalarına uygun olarak yürütülüyor. Bakanlığımızca kota tahsis edilen balıkçı gemilerinin avlanma kotalarının 1 Temmuz’dan önce dolması halinde kotaları dolan balıkçı gemileri için avcılık sonlandırılacak.

26 BALIKÇI GEMİSİ TARAFINDAN AVLANILACAK

2022 yılı kotası dâhilinde orkinoslar, Bakanlığımız tarafından belirlenen şartları yerine getirerek avlanma kotası elde eden 26 balıkçı gemisi tarafından avlanılacak. Avlanan orkinosların yetiştiricilik amacıyla kafeslere aktarılması ve çiftliklere taşınması gibi işlemlerde kullanılmak üzere 54 balıkçı gemisi de taşıma ve destek faaliyetinde bulunacaktır.

YILLIK 100 MİLYON DOLAR İHRACAT GELİRİ

Avcılığı ve akabinde yetiştiriciliği yapılan orkinos balıklarının hemen hemen tamamı başta Japonya olmak üzere A.B.D ve Uzakdoğu ülkelerine ihraç edilmekte olup, ülkemize yıllık 100 milyon $’ın üzerinde ihracat geliri sağlıyor.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.