Dolar 32,5243
Euro 34,8011
Altın 2.430,22
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 20°C
Cts 18°C
Paz 19°C
Lösev

Meyve Üreticilerine Ekipman Desteği

Meyve Üreticilerine Ekipman Desteği
18 Eylül 2022 6:03 am
180

GAP Bölge Kalkınma İdaresince finanse edilen Adıyaman Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce yürütülen “Adıyaman’da Modern Teknikler ile Meyveciliğin Geliştirilmesi Projesi” kapsamında Adıyaman Merkez ve ilçelerinden başvuru yapan 6 çiftçiye 5 dönümlük arazi için fidan dağıtımı yapıldı.

Fidanların dikimi sonrasında proje çerçevesinde yine 6 çiftçiye, bahçe tesisi için gerekli sulama sistemi, gübre tankı, çapa motoru, zirai ilaç, gübre ile akülü ilaçlama makinesi verildi. 550 bin TL’ye maliyetli olan projenin yüzde 30’u çiftçiler tarafından yüzde 70’i ise GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığınca karşılanıyor.

Adıyaman Tarım ve Orman İl Müdürü Nurettin Kıyas, Adıyaman’ı tarımda marka şehir haline getirmek için çalışmalar içerisinde olduklarını belirterek; “GAP Bölge Kalkınma İdaresiyle ortak yürüttüğümüz “Adıyaman’da Modern Teknikler ile Meyveciliğin Geliştirilmesi Projesi” çerçevesinde Samsat, Çelikhan, Adıyaman Merkez ve Gölbaşı ilçemizde 6 çiftçimize eğitim amaçlı bahçe kurduk. Bu bahçelerimizin fidanlarını ilkbaharda dağıttık, bahçemizin kurulumları tamamlandı. Şu anda bahçelerimizin bakım, besleme mücadelesiyle ilgili malzemeler dağıtıyoruz. Her çiftçimize sulama boruları, çapa makinesi, sırt pompası, gübre, budama makası gibi aletler veriyoruz. Çiftçimizin ilkbahardan sonbahara kadar bakım besleme yapabileceği malzemeleri veriyoruz. Malzemelerin yüzde 30’u çiftçi katkı payı, yüzde 70’si ise GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının hibesiyle temin edilen projemizi bugün tamamlamış bulunmaktayız.” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.