Dolar 32,3605
Euro 34,9891
Altın 2.324,37
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Lösev

Ölçeği Küçük, Değeri Büyük…

Ölçeği Küçük, Değeri Büyük…
25 Mayıs 2022 3:19 pm
146

Birleşmiş Milletler Tarım ve Gıda Örgütü (FAO), küçük ölçekli balıkçılığın mevcut durumunu ve potansiyelini ortaya koymak ve gelişimine destek olmak amacıyla 2022 yılını Küçük Ölçekli Balıkçılık ve Su Ürünleri Yılı (International Year of Artisanal Fisheries and Aquaculture 2022 -IYAFA 2022) ilan etti.

FAO tarafından“Ölçeği Küçük, Değeri Büyük” sloganıyla duyurulan yıla Tarım ve Gıda Etiği Derneği(TARGET) de 27 Mayıs 2022 Cuma günü (saat 09.30), İstanbul’da Sarıyer Belediyesi Boğaziçi Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenleyeceği “Küçük Ölçekli Balıkçılık ve Etik Uluslararası Semineri” ile katkıda bulunacak. Tam gün sürecek ve uluslararası ve ulusal pek çok uzman ve paydaşın katılacağı Seminer’in düzenlenmesine İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), Avrupa Tarım ve Gıda Etiği Birliği (EurSafe), Friedrich Ebert Vakfı (FES) ve Su Ürünleri Kooperatifleri Merkez Birliği (SÜR-KOOP) destek veriyor.

Seminerin amacı; sektörün dünyada ve Türkiye’deki mevcut durumunu gözler önüne sermek ve geleceğe yönelik olarak üzerinde durulması zorunlu başlık ve uygulamaları masaya yatırarak, kırsal kalkınma, gıda güvencesi ve istihdam alanlarında ciddi katkılar vermekte olan ve Türkiye’nin balıkçılık filosunun yaklaşık %90’ını oluşturan küçük ölçekli balıkçıların yüzleştikleri etik ve ekonomik sorunları ile sürdürülebilirlik kaygısını hep birlikte tartışmak olarak açıklandı.

Seminer’in Açılış Konferansı EurSafe’in önceki Başkanı Prof. Carl Walter Mattias Kaiser (Norveç) tarafından “Küçük Ölçekli Balıkçılıkta Etik Ne Demek?” başlığıyla verilecek. Üç oturum olarak devam edecek Seminer’in “Küçük Ölçekli Balıkçılıkta Değer Sorunları” başlıklı ilk oturumunu Dr. Eyüp Mümtaz Tıraşın (Dokuz Eylül Üniversitesi) yönetecek. Birinci oturumda; Haydar Fersoy (FAO), Dr. Mimi Elizabeth Lam (Kanada), Dr. Gesche Krause (Almanya) ve Dr. Teea Kortetmaki (Finlandiya) konuşmacı olarak yer alacak.

“Türkiye’de Küçük Ölçekli Balıkçılık; Önemi, Değerleri ve Geleceği” başlığıyla gerçekleşecek ikinci oturumu Prof.Dr. Ercüment Genç (Ankara Üniversitesi) yönetecek. Oturumda Prof.Dr. Saadet Karakulak (İstanbul Üniversitesi), Prof.Dr. Vahdet Ünal (Ege Üniversitesi) ve Prof.Dr. Adnan Ayaz (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi) küçük balıkçılığın mevcut durumu ve geleceği konusunda görüşlerini dile getirecek.

Seminer’in üçüncü oturumu, “Küçük Ölçekli Balıkçılıkta Sorunlar, Çözümler ve Gelecek Beklentileri” başlığıyla yapılacak. Başkanlığını Hamdi Arpa’nın (İBB, İSYÖN A.Ş.) yapacağı oturumun konuşmacıları; Ramazan Özkaya (Su Ürünleri Kooperatifleri Merkez Birliği – SÜR-KOOP), Özlem Katısöz (Kadın Balıkçılar Derneği) ve Zafer Kızılkaya (Akdeniz Koruma Derneği) olacak.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.