Dolar 32,3675
Euro 35,0041
Altın 2.323,31
BİST 9.088,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C
Lösev

Ordu’da Yeni Trend Tropikal Meyve Yetiştiriciliği

Ordu’da Yeni Trend Tropikal Meyve Yetiştiriciliği
25 Ekim 2022 8:29 pm
181

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in Ordu’yu ticari değeri yüksek olan tıbbi, aromatik ve tropikal bitkilerin cazibe merkezi haline getirmek ve üreticilere yeni bir saha oluşturmak amacıyla başlattığı çalışmalar başarılı sonuçlar veriyor.

Düşük maliyetli ve iyi bir gelir kaynağı haline gelmeye başlayan tropikal meyve yetiştiriciliği Karadeniz Bölgesi’nde artık kivi, fındık ve çay kadar önemli hale geliyor. Ordu’da meyve çeşitliliğinin arttırılması, düşük maliyetle üretimi yapılarak üreticilere yeni bir ekonomik kazanç olabileceğini göstermek amacıyla başlayan çalışmalar sonuç verdi. 2022 yılı itibariyle mango, ejder meyvesi, papaya, armut guava, çilek guava ve kumkuat çeşitlerinden üretimin ilk yılında meyve elde edildi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, yapılan çalışmalarla kendi kendine yeten ve sınırlarını aşan bir Ordu oluşturmak istediklerini belirtti.

“KENDİ KENDİNE YETEN HATTA KENDİ SINIRLARINI AŞAN BİR ORDU’YU OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Başkan Güler, mango, guava ve papaya gibi ürünlerin Ordu’dan tüm Türkiye’ye yayılarak daha fazla adını duyuracak ürünler haline geleceğini söyledi.

Başkan Güler, “Mango, guava ve papaya meyvesinin denemelerinden olumlu sonuçlar aldık. Bu üç meyveyi bundan sonra hem Ordu’da hem Karadeniz’de hem de buradan yayılarak tüm Türkiye’de daha fazla duyacağız. 25 tropikal meyve üretimi yapıyoruz, bunların içerisinde pepino, turunçgiller, ejder meyvesi dahil olmak üzere bunlarla ilgili çalışmalarımızı da yapıyoruz. Bu 25 ürün üzerinde yaptığımız çalışmalar fındığa ve kiviye ek, yeni ürünler olarak ortaya çıkacak. Böylece hem ekonomimize katkısı olacak hem de büyük bir gıda çeşitliliği sağlamış olacağız” dedi.

Üretilen meyvelerin Ordu’da zaman içerisinde yaygınlaşacağını kaydeden Başkan Güler, “Biz kendi kendine yeten hatta kendi sınırlarını aşan bir Ordu’yu oluşturmaya çalışıyoruz. Arkadaşlarımızı kutluyorum. Gayet güzel çalışmalar ortaya çıktı. Onun dışında başka sürprizlerimiz de var. Şu an 2.5 senesini tamamlayan ürünler var, 2 sene sonra ekonomide epey etkinlik sağlayacak yeni ürünler ortaya çıkacak.” diye konuştu.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.