Dolar 32,5176
Euro 34,7442
Altın 2.489,49
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 20°C
Lösev

OSB, Bölgeyi Süt ve Süt Ürünleri İle Hayvancılığın Merkezi Haline Getirecek

OSB, Bölgeyi Süt ve Süt Ürünleri İle Hayvancılığın Merkezi Haline Getirecek
12 Ocak 2023 10:35 am
180
Muğla’nın 2023 yılı Tarımsal potansiyelinin değerlendirildiği toplantı Muğla Valisi Orhan Tavlı Başkanlığında yapıldı. Ula ilçesinde yapılan toplantıya Muğla Valisi Orhan Tavlı’nın yanı sıra Ula Kaymakamı Baha Başçelik, Ula Belediye Başkanı Özay Türkler, Ula Ziraat Odası Başkanı Mehmet Kavasoğlu, Bodrum Ziraat Odası Başkanı Mehmet Melengeç, Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, Yatağan Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kuru, Kavaklıdere Ziraat Odası Başkanı Saffet Karabıyık, Menteşe Ziraat Odası Başkanı Mehmet Baştuğ, Köyceğiz Ziraat Odası Başkanı Ali Çetin, Ortaca Ziraat Odası Başkanı Salim Çöllü, Dalaman Ziraat Odası Başkanı Tevfik Tayfun Tuncay, Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, Seydikemer Ziraat Odası Başkanı Muhsin Gümüş katıldı.
Vali Orhan Tavlı ve Ziraat Odası Başkanları Muğla’nın zirai üretim potansiyelini geliştirmek için Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce geliştirilen projeler hakkında ve yapılacak çalışmalar hakkında istişarelerde bulundu. Doğası ve iklimi ile Muğla’nın ülkenin en yüksek tarımsal üretim potansiyeline sahip illerinden olduğunu belirten Vali Orhan Tavlı üreticilerin verimliliklerini ve gelirini arttıran projelerin öncelikli olarak destekleneceğini söyledi.
Muğla’daki tarımsal kapasitenin daha verimli hale getirilmesi için yapılacak çok iş olduğunu, Türkiye Yüzyılına adım atılan 2023 yılında Muğla’da Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgeleri çalışmalarında önemli gelişmeler olduğunu belirten Vali Orhan Tavlı, Ziraat Odası başkanlarına Seydikemer Tarıma Dayalı Süt Sığırcılığı İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin son durumu hakkında bilgi verdi. Seydikemer’in kırsal Çobanisa Mahallesi’nde kurulacak Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas Süt Sığırcılığı Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) inşa edileceği 1143 dekar arazinin Organize Sanayi Bölgesi tüzel kişiliği tarafından satın alındığını belirten Vali Orhan Tavlı OSB alanının haritalandırma, zemin etüdü ve imar aşamasına geçildiğini söyledi.
Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi tarafından onaylanarak Türkiye’nin 33. Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi olarak tescil edilen ve tüzel kişilik kazanan Seydikemer’in kırsal Çobanisa Mahallesi’nde 2 bin 500 kişiye istihdam sağlayacağı öngörülen Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas Süt Sığırcılığı Organize Sanayi Bölgesi’nin 40 bin büyükbaş hayvan kapasitesiyle bölgeyi süt ve süt ürünleri ile hayvancılığın merkezi haline getirmesinin yanında bölgenin yem bitkileri üretimini de arttıracağı ifade edildi.
Muğla Valisi Orhan Tavlı Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas Süt Sığırcılığı Organize Sanayi Bölgesi Projesinin Muğla’ya kazandırılmasındaki destekleri nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a, Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi’ye ve Bakanlıklar ile Muğla Milletvekillerine teşekkür etti.
REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.