Dolar 32,4010
Euro 34,7961
Altın 2.435,13
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 17°C
Lösev

Otomotivde En İyi “Sürdürülebilirlik”  Projesi İçin Geri Sayım Sürüyor

Otomotivde En İyi “Sürdürülebilirlik”  Projesi İçin Geri Sayım Sürüyor
5 Ağustos 2023 2:15 pm
217

Türkiye ihracatının lider sektörü otomotiv endüstrisinde en yenilikçi projelerin yarıştığı Otomotivin Geleceği Tasarım Yarışmasında başvuru süresi yoğun istek üzerinde 4 Eylül tarihine kadar uzatıldı. Bu yıl “Sürdürülebilirlik” teması ile düzenlenecek OGTY’de kazanan proje sahipleri 25 Ekim’de Bilişim Vadisi’nde düzenlenecek törenle açıklanacak.

Yarışmada bu yıl geleceğin sürdürülebilir teknolojilerini geliştiren beş girişimciye toplamda 1 milyon 200 bin TL para ödülü ve Patent Tescil Ödülü verilecek. Proje sahipleri İTÜ Çekirdek’te projelerini sanayileşme açısından geliştirme şansı ve ve İTÜ Çekirdek Big Bang StartUp Challenge Yarışmasına katılma fırsatı da elde edecek.

Türkiye ihracatının lider sektörü otomotiv endüstrisinde en yenilikçi projelerin yarıştığı “Otomotivin Geleceği Tasarım Yarışması” (OGTY) için başvuru süresi uzatıldı. Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği’nin (OİB) Ticaret Bakanlığı desteği ve TİM koordinatörlüğünde 2012 yılından bu yana düzenlediği OGTY’de 1 Ağustos olarak açıklanan son başvuru tarihi, yoğun istek üzerine 4 Eylül tarihine kadar uzatıldı.

Başvurular online olarak 4 Eylül kadar gerçekleştirilebilecek. Adaylar, OGTY hakkında geniş bilgiye www.otomotivingelecegi.com adlı siteden erişebiliyor.

Türkiye ihracatının lider sektörü otomotivin en büyük etkinliği olan OGTY’de bu yıl kazanan proje sahipleri 25 Ekim tarihinde Bilişim Vadisi’nde düzenlenecek törenle açıklanacak. Yarışmaya 18 yaşını dolduran sektörle ilgisi bulunan tüm sektör profesyonelleri, akademisyen, Ar-Ge personelleri, teknopark çalışanları, tasarımcılar, girişimciler, serbest çalışanlar ve öğrenciler katılabiliyor.

Yarışmada bu yıl geleceğin sürdürülebilir teknolojilerini geliştiren beş girişimciye toplamda 1 milyon 200 bin TL para ödülü ve Patent Tescil Ödülü verilecek. Proje sahipleri ayrıca OİB’in dokuz yıldır İTÜ ARI Teknokent ile iş birliği kapsamında İTÜ Çekirdek’te projelerini sanayileşme açısından geliştirme fırsatı yakalayacak ve İTÜ Çekirdek Big Bang StartUp Challenge Yarışmasına katılma fırsatı da yakalayacak.

Çelik: “Yenilikçi projeleri bekliyoruz”

OİB Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik, “OİB olarak Türkiye’nin sadece üretim değil, aynı zamanda Ar-Ge, Yenilik ve Tasarım Merkezi olarak dünya otomovinde başarısını taçlandırması ve zirvede yerini alması vizyonuyla öncü etkinliklere imza atıyoruz. OGTY’yi de Türkiye ihracatında 2006-2021 yılları arasında 16 yıl boyunca kesintisiz ihracat şampiyonu, yıllık ihracat ortalaması 30 milyar dolar olan Türk otomotiv sektörünün, küresel arenanın zirvesinde yerini alması amacıyla düzenliyoruz. Günümüzün küresel rekabet ortamı, ileri teknoloji ve inovasyona dayalı katma değeri yüksek ürünlere sahip olmayı gerektiriyor. Hızla yaygınlaşan dijitalleşme sürecinin olmazsa olmazı mobilitenin de etkisiyle, otomotiv endüstrisinde de yepyeni bir ekosistem söz konusu. 2030 yılında maliyetlerin yarısının yazılım ve elektronikten oluşacağı öngörülüyor. Bu doğrultuda Türkiye otomotiv sektörü olarak biz de bu sistemde öncü rol üstlenmek zorunda olduğumuza inanıyoruz. OGTY ile otomotiv tutkunlarını hayallerindeki tasarımları hayata geçirme konusunda teşvik ediyoruz. Katılımcılardan sektörün katma değer yaratma becerilerini artıracak özgün, yenilikçi, ticarileşebilir projeler bekliyoruz” dedi.

OGTY’de bugüne dek gerçekleşenler…

  • 2,7 milyon TL’yi bulan nakdi ödül dağıtıldı.
  • Ödül törenlerimize 13 binden fazla kişi katıldı.
  • 5 bine yakın başvuru değerlendirildi.
  • 119 proje ödül almaya hak kazandı.
  • 300’den fazla otomotiv girişimine destek verildi.
  • OİB’in desteklediği projeler 22,6 milyon dolar yatırım aldı.
  • 26 milyon dolar ciroya ulaştı.
  • Bin kişilik bir istihdama ulaştılar.
  • Bugünkü değerleri 200 milyon doları aştı.
  • OİB’in destek verdiği girişimcilerin yüzde 48’i şirketleşti.
  • 11 proje sahibi yurt dışında eğitim görmeye hak kazandı.
REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.