Dolar 32,3674
Euro 34,9789
Altın 2.323,92
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
22°C
Parçalı Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C
Lösev

Proje Gastronomi Sektörüne Destek Olacak

Proje Gastronomi Sektörüne Destek Olacak
21 Mayıs 2023 10:11 am
164

Muğla Büyükşehir Belediyesinin proje ortağı olduğu “Youths at Work in Menteşe” – Menteşe’de Gençler İşte projesi kapsamında Avrupa Birliğinden 367 bin Euro hibe almaya hak kazandı. Alınan hibe desteği ile 80 gence 12 ay boyunca gastronomi alanında nitelikli eğitim verilecek.

 Muğla’da gastronomi sektörüne nitelikli iş gücü sağlamak amacıyla Muğla Büyükşehir Belediyesi, Menteşe Belediyesi, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası, Muğla Tanıtım Platformu ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ortak bir projeye imza attı. “Youths at Work in Menteşe” (Menteşe’de Gençler İşte) adlı proje ile T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı- Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı ile İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Program Otoritesi İstihdamda Olan Gençlere Yönelik İşgücü Piyasası Destek Programı için Hibe Programına başvuruda bulunuldu.

Avrupa Birliğinden 367 Bin Euro Hibe Onaylandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve paydaşları tarafından hibe talebi Avrupa Birliği tarafından kabul gördü. Avrupa Birliği 367.379,59 Euro hibeyi kabul etti. Alınan hibe ile Muğla’da gastronomi sektörüne nitelikli iş gücü sağlamak için harcanacak. Proje kapsamında 80 gence 12 ay boyunca gastronomi alanında nitelikli eğitim verilecek. Gastronomi sektörüne destek olan proje katılacak olan 80 gencin yeterlilik sertifikalarının alınması sağlanacak ve işe yerleştirme süreci desteklenecek.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.