Dolar 32,5873
Euro 34,7878
Altın 2.509,51
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C
Lösev

Sağlıkta Şiddet Yasasına Veteriner Hekimler de Dahil Edilsin

Sağlıkta Şiddet Yasasına Veteriner Hekimler de Dahil Edilsin
27 Nisan 2022 7:36 am
168

Türkiye Veteriner Hekimler Birliği Merkez Konseyi tarafından Veteriner Hekimlere yönelik olarak artan saldırılarla ilgili olarak bir basın açıklaması yapıldı.

TVHB Merkez Konsey Başkanı Ali Eroğlu Türk Veteriner Hekimler Birliği (TVHB) geleneksel iftar yemeği programında yaptığı açıklamada “Sağlıkta şiddet yasasına Veteriner Hekimler de dahil edilsin“ çağrısında bulundu.

Sağlık çalışanlarının maruz kaldığı şiddet olaylarına veteriner hekimlerinde maruz kaldığını söyleyen Türk Veteriner Hekimler Birliği Merkez Konseyi Başkanı Ali Eroğlu, “Cuma günü Kars’ta 4 veteriner hekim arkadaşımız, bunlardan bir tanesi bayan bir kızımız. İlkbahar ŞAP aşılaması için Ardahan’ın Göle ilçesinde bir köye gidiyorlar ve orada vatandaşın şiddetine uğruyorlar. Ayrıca bugün Yozgat’ın Sorgun ilçesinde bir meslektaşımız hayatını kaybetti. Gün geçmiyor ki bunlar devam ediyor. Biz basın açıklamalarında ve basın aracılığıyla şunu söyledik; ‘Veteriner hekimleri yıpranmıyor, hayatları risk altında’. Bıçaklanma olayları daha önceden yaşandı hatta tekli silahlar şeklinde böyle devam ediyor. Bunun caydırıcı olması lazım bunun içinde bir uygulama lazım. Biz de TVFB olarak sağlıkta şiddette veteriner hekimlere de yer verilmesini istiyoruz” ifadelerine yer verdi

TVHB Merkez Konseyi tarafından Yozgat Sorgun’da meydana gelen olayla ilgili olarak yapılan açıklamada;

“Baştan beri Veteriner Hekimlerin hayatları risk altındadır dedik. Bugüne kadar yaşanan olaylarda darp sonucu ağır yaralanmalar yaşandı. Önlem alınmadığı takdirde saldırılar hayatlara mal olacak dedik. Bu şiddetin artarak devam etmesinden korkuyoruz dedik. Sorgun”da yaşanan acı olay bir cana mal oldu. Acımız büyük, söz bitti. Korkulan oldu Herkesin sorumluluğunu bir kez daha haykırıyor, ilgili makamları sağlıkta şiddet kapsamı için göreve çağırıyoruz. Meslektaşımız Volkan Lale’ye Allah’tan rahmet niyaz ediyoruz. Kederli ailesine, gözü yaşlı eşine ve Çocuklarına sabır ve metanet diliyoruz.Camiamızın başı sağolsun. İçimiz yandı. Üzgünüz, çok üzgünüz. Kabri Nur mekânı cennet olsun.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.