Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 17°C
Çar 20°C
Lösev

Sebze Üreticilerine Sepet Dağıtımı Başladı

Sebze Üreticilerine Sepet Dağıtımı Başladı
11 Temmuz 2023 6:49 am
93
Manisa Büyükşehir Belediyesi, ‘Sebze Üreticilerine 100 Bin Sepet Desteği’ projesi kapsamında ilk dağıtım törenini Saruhanlı ilçesinde gerçekleştirdi.
15 dekar ve altı üretim yapan Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıtlı 500 sebze üreticisine 5000 adet sepet yüzde 100 hibeli olarak dağıtıldı. Törende konuşan Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün öncülüğünde 2023 yılında 122 milyon TL’nin kırsal kalkınmaya ayrıldığını belirterek, üreticilere yönelik desteklerin hız kesmeden devam edeceğini söyledi.
Üretime değer kazandıran projeleri ile Manisa tarımına can katan Manisa Büyükşehir Belediyesi, sebze üreticilerinin yüzünü güldüren bir projeyi daha hayata geçirdi. Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan ‘Sebze Üreticilerine 100 Bin Sepet Desteği’ projesi kapsamında ilk dağıtım töreni Saruhanlı ilçesinde düzenlendi. Saruhanlı Uğur Mumcu Parkı’nda gerçekleştirilen sepet dağıtım törenine Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu’nun yanı sıra Saruhanlı Kaymakamı Murat Acar, Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta, İlçe Jandarma Komutanı Aykut Kurban, İlçe Emniyet Müdürü Erdal Peker, İlçe Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Aytekin Yaralı, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Şerafettin Yüncüoğlu, Saruhanlı Belediyesi Meclis Üyesi Esat Haçin, Tarım ve Hayvancılık Şube Müdürü Şadan Aslay, Saruhanlı Muhtarlık İşleri Müdürü Serdar Özgedik, mahalle muhtarları ve üreticiler katıldı.

Ziraat Odası Başkanı Okur’dan Başkan Ergün’e Alkışlı Teşekkür 

Saruhanlı’daki sepet dağıtım töreni öncesinde açılış konuşmaları yapıldı. Törende ilk konuşmayı yapan Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, “Bu Cengiz Başkanımızın bize yaptığı güzelliklerden bir tanesi. Geçmiş yıllarda da Cengiz Başkanım sepet, yem, gübre dağıtımında bizlere çok büyük katkıları oldu. İnanıyorum ki onun kalbi de şu anda burada. Kendisine buradan teşekkür ediyorum. Başkanımıza bir alkış istiyorum, bize çok büyük desteklerde bulundu. Cengiz Başkanımın, çiftçiye yapacağı desteklerin devam edeceğine inanıyorum, teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Öztozlu, ‘122 Milyon Liralık Bütçeyi Kırsala Ayırdık’
Konukları selamlayarak konuşmasına başlayan Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, “2022 yılında toplam 70 milyon liralık bir bütçeyi kırsal kalkınmaya ayırmıştık, bu rekor bir bütçeydi. 30 Büyükşehir arasında bütçesine oranla kırsala en fazla yatırım yapan, bütçe ayıran Büyükşehirler arasındaydık. 2023 yılında Başkanımızın talimatıyla yeni projeleri de ekleyerek toplam 122 milyon liralık bir bütçeyi kırsal kalkınmaya ayıracağız. Geride bıraktığımız 6 aylık süreçte gerek kendi projelerimiz, gerekse İl Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğinde olmak üzere onlarca projeyi hayata geçirdik. Önümüzdeki 6 ay daha hızlı geçecek. Bugün burada sepet dağıtımı için bir araya geldik. Geçen sene üzüm üreticilerimize sepet dağıtmıştık, zeytin üreticilerimize kasa dağıtmıştık. Meyve ve sebze üreticilerimiz, biz de istiyoruz, bizim de ihtiyacımız var demişti. Başkanımıza da bu talepleri ilettiğimizde derhal gereğini yapın diye talimat aldık. Bu sene sebze ve meyve üreticilerimize, sepet ve kasa desteği yapacağız” dedi.
Üzüm ve Zeytin Üreticileri İçin Yeni Projeler Geliyor
Öztozlu, konuşmasının devamında üzüm ve zeytin üreticilerine yönelik yeni projeleri de açıkladı. “Önümüzdeki süreçte üzüm üreticilerimize kurutma sergisi, zeytin üreticilerimize de toplama çullarından dağıtacağız. Bu dört parça ürünün toplam bütçesi 30 milyon lirayı buluyor. Ulu Önder Atatürk’ün söylediği güzel bir söz var. ‘Köylü milletin efendisidir’. Bu düsturla, bu anlayışla hareket ediyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün talimatları ile onlarca projeyi daha yıl sonuna kadar hayata geçireceğiz. Bu törene katılımınız için teşekkür ediyor, Allah’a emanet olun diyorum” ifadelerini kullandı.
Kaymakam Acar da Verilen Destekler için Teşekkür Etti
Saruhanlı Kaymakamı Murat Acar da sepet dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, “Geçtiğimiz süreçte pandemi başta olmak üzere gördük ki, tarım, üretim insanlık için çok büyük öneme sahip bir sektör.  Dolayısıyla bunun her zaman desteklenmesi gerekiyor. Manisa’da da görüyorum ki Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz, ilçe belediyelerimiz ellerinden geldiğince çiftçimizi desteklemeye çalışıyor. İlçe Kaymakamı olarak biz de her zaman elimizden geldiğince ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Ben Büyükşehir Belediyemize ve Büyükşehir Belediye Başkanımıza yapılan ve yapılacak destekler için teşekkür ediyorum. Afetsiz, bereketli bir sezon diliyorum” diye konuştu.
Sepetler Üreticilerle Buluştu
Açılış konuşmalarının ardından protokol üyeleri tarafından 15 dekar ve altı üretim yapan, ÇKS’ye kayıtlı Saruhanlı ilçesindeki 500 sebze üreticisine 5000 adet plastik sepet yüzde 100 hibeli olarak dağıtıldı.
REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.