Dolar
Euro
Altın
BİST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C
Lösev

Sezonun İlk Kirazı Hasat Edildi

Sezonun İlk Kirazı Hasat Edildi
28 Nisan 2022 7:25 pm
138

Türkiye’nin erkenci kiraz üretim bölgelerinden olan Manisa’nın Şehzadeler İlçesinde sezonun ilk kirazı hasat edildi.

Kuzey yarımkürede kirazın en erken yetiştiği yer olan Manisa’nın Sancaklıbozköy Mahallesindeki kiraz üreticileri, erkenci çeşit “Cristobalina” cinsi kirazları toplamaya başladı.

Sabahın erken saatlerinde üreticilerle birlikte sezonun ilk kiraz hasadına katılan Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, Manisa’nın Türkiye’nin kiraz üretiminde önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

İl Müdürü Öztürk açıklamasında; “Manisa, Türkiye’deki 94 bin dekarlık kiraz üretim alanı ile ikinci sıradadır. Üretim olarak da 50 bin tona yaklaşan bir üretim gerçekleştiriyoruz. Fakat Manisa’nın en önemli özelliği erkenci bölge olması. Kuzey Yarım Küre’nin açık alanda yetişen ilk kirazını burada hasat ediyoruz. Hasat edilen ilk kirazlar, bugün açık arttırmayla alıcısını bulacak ve daha sonra tüketiciyle buluşacak” dedi.

Öztürk, Manisa’nın, Türkiye’nin kiraz üretiminde önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, erkenci kirazı yetiştiren bölge üreticisinin bu yönüyle ihracatta avantaj elde ettiğini vurguladı.

Sancaklıbozköy ve çevresinin kiraz üretimi için oldukça elverişli bir iklime sahip olduğuna dikkati çeken Öztürk, “Buradaki üreticimiz de kirazın ve toprağın dilinden anlıyor. En kaliteli kirazı üreterek hem ülkemize ve hem de yurt dışına gönderiyor. Bugün ilk hasadı yaptık” dedi.

Toplanan kirazlar Sancaklıbozköy Mahallesindeki kiraz pazarında açık arttırma yöntemiyle sembolik bir fiyatla satışa çıkarıldı.

Protokol konuşmalarının ardından Manisa Valisi Yaşar Karadeniz ilk kiraz için teklif verdi. Hasat edilen sezonun ilk kirazı, kilosu 700 TL’den alıcı buldu. Verilen rakamın ilk ürünü hasat eden üreticiyi ödüllendirmek amaçlı sembolik rakam olarak verildiği ve ilerleyen günlerde kiraz fiyatlarının düşeceği kaydedildi.

Sancaklıbozköy Mahallesi’ndeki Kiraz Pazarı’nda düzenlenen törene; Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Tarım ve Orman İl Müdürü Metin Öztürk ile üreticiler katıldı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.