Dolar 32,5098
Euro 34,9316
Altın 2.439,45
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C
Lösev

Sivas’tan Deprem Bölgelerine Yönelik Yardımlar Devam Ediyor

Sivas’tan Deprem Bölgelerine Yönelik Yardımlar Devam Ediyor
22 Şubat 2023 9:36 pm
177

Sivas İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ülkede meydana gelen ve asrın felaketi olarak tanımlanan büyük afetten etkilenen Malatya ve Adıyaman’da personelleriyle birlikte yardımlara devam ediyor.

Malatya’nın Hekimhan, Pütürge ve Doğanşehir ilçelerinde Sivas Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğü’nde ve İlçe Müdürlüklerinde görevli Veteriner Hekimler 06.02.2023 tarihinde itibaren koordineli bir şekilde afet bölgesinde görev yapıyor. Kurumda görevli 16 Veteriner Hekim depremden etkilenen yetiştiricilerin yanında olmaya devam ediyor.

Ekipler tarafından bölgede yapılan saha çalışmalarında yıkılan veya hasar gören işletmelerin tespitleri yapılarak, işletmelerde yaşamını yitiren hayvanların tespitleri yapılıyor. Enkaz altından çıkarılan hayvanlara İl Müdürlüğünde görevli Veteriner Hekimler tarafından acil müdahale yapılarak ve sağlık taramaları da devam ediyor. Depremde yıkılan veya hasar gören ahır, ağıl, barınaklar ve hayvan çadırı temini için gerekli tespitler yapılarak tutanak altına alınıyor. Yetiştiricilerin mağdur olmaması içinde hayvan yemi konusunda gerekli tespit ve koordinasyon sağlanıyor.

Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü personellerinden oluşan 6 kişilik ekip 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında Halk Sağlığı, Gıda ve Yem güvenilirliği ile ilgili çalışmalar yapmak için Adıyaman’da görevlerine devam ediyor.

Deprem bölgesinde bulunan ve ekiplerin koordinasyonun sağlanmasında görev alan Sivas İl Tarım ve Orman
Müdürü Seyit Yıldız konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “İl Müdürlüğü olarak
çalışanlarımızla beraber bu istenmeyen afet için yapılan yardım çalışmalarına destek vermeye
devam ediyoruz. Afet Bölgesinde zor durumda olan vatandaşlarımıza bir nefes olabilmenin
çabası içerisindeyiz. Tüm Ülkemizin başı sağ olsun. Hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet
yakınlarına sabır ve göçük altından çıkarılan tüm yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.