Dolar 32,6067
Euro 34,7737
Altın 2.490,71
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 20°C
Lösev

Sözleşmeli Üretimle Aromatik Bitki Ekimi Artacak 

Sözleşmeli Üretimle Aromatik Bitki Ekimi Artacak 
18 Haziran 2022 1:51 pm
150

Üreticilerle alım garantili “Tarımsal Üretim Sözleşmesi” imzalayan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi; 6 ilçeden 16 üreticiye, 90 bin fide desteğinde bulunarak girdi maliyetleri düşürecek, satış problemi ortadan kaldıracak ve ekimden hasadına kadar uzman desteği sağlayacak. Fideler, önümüzdeki günlerde Büyükşehir desteğiyle toprakla buluşacak.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, hayata geçirdiği alım garantili sözleşmeli tarım modeli ile küçük üreticiyi destekleyecek. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, çiftçileri katma değeri yüksek ürünler üretmesi konusunda teşvik etmeye devam ediyor. Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan “Sözleşmeli Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Tarımı 2022” projesine müracaat ederek hibe desteği almaya hak kazanan üreticilerle alım garantili “Tarımsal Üretim Sözleşmesi” imzalayan Büyükşehir Belediyesi Balıkesir’de aromatik bitki ekimini ve üretimini arttıracak.

SATIŞ PROBLEMİ ORTADAN KALKACAK

Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir kırsalında tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliğinin; daha kaliteli ve pazar beklentisine uygun üretiminin yapılması, kırsal alanda üreticilerin gelir düzeyinin yükseltilmesi ile kırsal kalkınmayı sağlamak için “Sözleşmeli Üretim Modeli”ni uygulamaya aldı. Büyükşehir Belediyesi’nin ilk defa uygulamaya aldığı “Sözleşmeli Üretim Modeli” ile üreticilerin tarımsal girdi maliyetleri düşecek, ürün satış problemi ortadan kalkacak ve uzmanlar tarafından ekimden hasadına kadar üreticiye destek sağlanacak. Böylelikle üretici; verimli ve kaliteli ürün elde ederek gelir artışı sağlayacak.

UÇUCU YAĞ VE BİTKİ ÇAYI ÜRETİLECEK

Proje kapsamında, Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olarak Burhaniye’de faaliyet gösteren Balıkesir Çiftçi Eğitim Merkezi’nde (BAÇEM) üretilen; Anadolu Adaçayı, Itır, Biberiye, Ekinezya ve Tıbbi Naneden oluşan 90 bin fide; 6 ilçeden 16 üreticiye, yüzde 75 hibe desteğiyle teslim edildi. Proje kapsamında üretim yapan çiftçilerin ürünleri BAÇEM tarafından satın alınarak uçucu yağ ve kurutulmuş bitki çayı üretimi yapılacak. 2 etap olarak imzalanan proje kapsamında sonbaharda 15 üreticiye daha fide desteğinde bulunulacak.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.