Dolar 32,3759
Euro 35,0031
Altın 2.326,03
BİST 9.097,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 19°C
Lösev

Suffolk Koyunları Üreticilere Ücretsiz Dağıtılmaya Başlandı

Suffolk Koyunları Üreticilere Ücretsiz Dağıtılmaya Başlandı
6 Ocak 2023 10:13 am
172

Artvin Belediyesi, şehirde ki küçükbaş hayvancılığı desteklemek için et kalitesi bakımından dünyada ilk sırada yer alan İngiliz ırkı Suffolk Koyunları üreticilere ücretsiz dağıtmaya başladı. Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin; CHP YDK Başkanı ve Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan ve Hopa Belediye Başkanı Taner Ekmekçi ile birlikte küçükbaş üretimi yapacak olan 5 kişiye İngiliz ırkı olan suffolk koyununu ücretsiz olarak teslim etti.

Et kalitesi bakımından dünyada ilk sırada yer alan ve yetişkin ağırlığı 150 kg civarında olan İngiliz Irkı Suffolk koyunlarını üretimi için ARGE aşamasının sonuna gelen Artvin Belediyesi, koyunların yöreye uyum sağlaması ve yeterli sayıya ulaşması neticesinde üreticilere ve işsiz üretici adayı gençlere ücretsiz dağıtmaya başladı. Artvin Belediyesi bu proje ile küçükbaş hayvancılıkta üretime, istihdama ve şehrin ekonomisine katkı sağlamayı planlıyor.

ARGE aşaması 2 yıl süren İngiliz ırkı Suffolk Koyunlarının üreticiyle buluşturmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Başkan Elçin şunları kaydetti:

‘Seçimden sonra küçükbaş hayvancılığı gerçekleştireceğiz diye vaadimiz vardı. Bu vaadimizi gerçekleştirdiğimizden dolayı mutluluk duyuyorum. Bu İngiliz suffolk koyunları ithal olup 2 yıldır Artvin’in coğrafi şartlarını uygun olup olmadıklarını araştırdık. Belediyemiz uhdesinde besilerini yaptık ve doğumlarını gerçekleştirdik. Coğrafyamıza uyum sağladığını gördük şimdide üreticiyi destekleme babında 7 adet suffolk koyunlarını ücretsiz teslim ettik. 2 hafta sonra diğer suffolklarımızı teslim edeceğiz.

Dağıtımı gerçekleştirirken öncelikle kadın ve gençleri tercih ediyoruz. Bu işten kazanç elde etsinler ve bir yerde iş aramasınlar böylelikle işsizliğinde önüne geçmeyi planlıyoruz. Bu dağıtımın akabinde de yerel ırkımız olan Bijik Koyunlarını da üreticilerimize, müteşebbislerimize, yeni hayvancılık yapacak olan kadınlarımıza ve gençlerimize teslim edeceğiz.’ Diye konuştu

CHP YDK Başkanı ve Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan; ‘Demirhan Başkan, seçim kampanyasına başlamadan önce Artvin’de böyle bir proje gerçekleştireceğinin taahhütlünde bulunmuştu. Bu taahhüttün bugün pratiğe dökülmesine ilişkin törene şahitlik etmenin mutluluğu içerisindeyim. Bu bir başlangıç sayı olarak küçük ama bir anlamda büyük bir adım. Artvin eğitim kenti diyoruz ama tarımla da iştigal eden bir kent. Hayvancılığın desteklenmesi anlamında yerel yönetimin bir mihenk noktası, o anlamda ben Demirhan Başkanı yürekten kutluyorum. Suffolkları teslim alan kardeşlerimize başarılar diliyorum.’ Dedi.

Suffolk koyunun dağıtım programında koyun alan Mehmet Yazıcı, bölgede yeni bir ırk olduğundan dolayı Artvin Belediyesine müracaat ederek suffolk koyunu aldığını ve bu ırkı çoğaltmak istediğini ifade ederek Artvin Belediyesine teşekkür etti.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.