Dolar 32,3182
Euro 35,1213
Altın 2.298,63
BİST 9.047,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Lösev

Sulama Kooperatiflerine 48 Bin Metre Boru Dağıtılacak

Sulama Kooperatiflerine 48 Bin Metre Boru Dağıtılacak
20 Eylül 2022 7:24 pm
131

Manisa Büyükşehir Belediyesi, il genelinde 26 kooperatife üye olan 4 bin üreticinin kapalı sistemle sulama yapabilmesi amacıyla satın aldığı 48 bin metrelik boruların dağıtımına başladı. Boru dağıtımının ilk gününde kooperatiflere 12 bin 290 metre PVC borunun teslimatı gerçekleştirildi. Kooperatif başkanları ve mahalle muhtarları, sulama noktasında üreticiye verilen destekler için Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkürlerini iletti.

Kırsal kalkınmanın sağlanması ve üretimin devamlılığını korumak amacıyla 2022 yılında kırsala 70 milyon liralık bir bütçe ayıran Manisa Büyükşehir Belediyesi, önemli bir projenin daha startını verdi. Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından il genelinde tarımsal sulama hizmeti veren 26 kooperatif için temin edilen 48 bin metrelik PVC boruların dağıtımına başlandı. Manisa Büyükşehir Belediyesi Salihli Şantiye Şefliğinde gerçekleştirilen ilk dağıtıma Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta, Salihli Belediyesi Başkan Yardımcısı Serkan Sözer, Salihli Muhtarlık İşleri Müdürü Mustafa Gün, ilgili sulama kooperatiflerinin başkanları ve temsilcileri ile muhtarlar katıldı.

12 Bin 290 Metre Boru İlk Günde Dağıtıldı

Sulama tesisleri için temin edilen PVC boruların ilk etabında Salihli Yenipazar Sulama Kooperatifine çeşitli ebatlarda 4 bin metre, Salihli Çakaldoğan Sulama Kooperatifine çeşitli ebatlarda 2000 metre, Salihli Çukuroba Sulama Kooperatifine 500 metre, Salihli Burhan Sulama Kooperatifine 1500 metre, Alaşehir Toygar Sulama Kooperatifine çeşitli ebatlarda 1986 metre, Alaşehir Kemaliye Sulama Kooperatifine 400 metre, Alaşehir Şahyar Sulama Kooperatifine çeşitli ebatlarda 1304 metre ve Kula Kalınharman Sulama Kooperatifine 600 metre olmak üzere 12 bin 290 metre boru dağıtımı yapıldı.

Tarımsal Sulamaya 24 Milyonluk Yatırım

Tarımsal sulamanın önemini bilerek bu doğrultuda projelerine hız kazandıran Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından hayata geçirilen sulama tesisi projeleri, sondaj ihaleleri, sulama borusu dağıtımları ile 2022’de kırsala ayrılan 70 milyon liralık payın 24 milyon liralık kısmını sulama faaliyetlerinde kullandı.

Usta, “Sulamada Verimliliği Arttıracağız”

Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta, “Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak Başkanımız Cengiz Ergün’ün önderliğinde ve üretken belediyecilik anlayışıyla tarım sektöründeki tüm alanlarda projeler geliştirmeye devam ediyoruz. Bu faaliyetlerimiz arasında önemli bir yer tutan sulama kooperatiflerimize 48 bin metre boru desteğinde bulunuyoruz. Bugün kooperatiflerimize borularını teslim etmeye başladık. Ülkemiz su anlamında oldukça sıkıntılı bir ülke. Suyun da hemen hemen yüzde 75’ini tarım sektörü tükettiği için sulama tesislerimizin kapalı sisteme geçirilmesi, kayıp kaçakların önlenmesi ve mümkün olan bütün alanların kapalı sistem sulamaya açılması için çalışmalarımız artarak devam ediyor. Bu kapsamda geçen yıl 5 mahallemizin kapalı sistem sulamaya çevrilmesi için ihalesini yapmıştık. Yatırımlarımızı 3 mahallede tamamladık, 2 mahallemizin imalatları devam ediyor. Bunun yanında yine sulama kooperatiflerimize su verimliliğini arttırmak için sulama amaçlı depo yapılması ve sondaj açılması ile ilgili ihale süreçlerimiz devam ediyor. Bugün de 9 milyon 100 bin liralık bir yatırımla satın alma işlemlerini tamamladığımız 48 bin metre borunun 26 sulama kooperatife teslimini gerçekleştiriyoruz. Bu çalışmayla yaklaşık 6 bin dekar sahayı yeniden sulamaya açacakları gibi mevcut sahalarındaki yıpranmaya bağlı kayıp kaçakların da önüne geçilerek tesislerini yenileyecekler ve sulamada verimliliği arttırmış olacağız. Üreticilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.