Dolar 32,6014
Euro 34,8276
Altın 2.504,60
BİST 9.464,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 21°C
Sal 22°C
Lösev

Süne Zararlısı Mücadele Çalışmalarının Arazi Ayağı Tamamlandı

Süne Zararlısı Mücadele Çalışmalarının Arazi Ayağı Tamamlandı
12 Haziran 2022 5:04 pm
147

2022 yılı bitki sağlığı uygulama programı gereğince Eskişehir İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerinin yürüttüğü hububat zararlılarının en başında gelen süne zararlısı mücadele çalışmalarının arazi ayağı sona erdi.

Nisan ayında kışlak sayımları ile arazi çalışmaları başlatılan süne zararlısında 2021 yılı ilkbahar sayımına göre meşede  % 23 Geven de ise % 77 azalma olduğu, arazide de süne popülasyonunun pek görülmeyeceği tahmininde bulunuldu.

Mayıs ayı ile birlikte 11 İlçe, 256 yerleşim biriminde 20 ekipte toplam 69 teknik eleman ile 1.919.930 dekar alanda kışlamış ergin sürveyine başlandı. Çalışmalar neticesinde 1 m2 de 0,12 adet süne tespit edildi. İç Anadolu bölgesi için kritik eşik değer olan 0,80 in üzerinde bir alana rastlanmadığından çalışmalar sonraki aşamalar olan yumurta paraziti sürveyi ve nimf sürveyine geçilmeden tamamlandı. Bulunan değerlerin 2021 yılı ile birlikte son 20 yılın en düşük değeri olduğu belirtildi.

Sürveyler sırasında ekipler tarlalarda gördükleri diğer hastalık ve zararlılarla ilgili çiftçileri bilgilendirilerek gerekli gördüğü yerde kimyasal mücadele yapmalarını sağladı ve geçmiş yıllara göre hastalık ve zararlılarda belirgin bir azalma olduğu tespit edildi.

Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri buğday hasadı sonrasında emgi analizi yapılması amacı ile çiftçilerin römorklarından, depolarından veya hasat esnasında biçerdöver depolarından buğday numunesi toplayarak analiz edecek ve rastgele seçilen %10’luk kısım Ankara Zirai Mücadele Merkez Araştırma Enstitüsüne gönderilerek ve orada da analiz yapılması sağlanacak.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.