Süne’ye Geçit Yok…

2022 Yılı Bitki Sağlığı Uygulama Programı kapsamında yapılacak olan çalışmalarla ilgili Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personeline “Süne Mücadelesi” eğitimi verildi.
Kütahya Yolu Hizmet Kampüsü toplantı salonunda gerçekleşen eğitime Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Ahmet Altıkat eşlik etti. Eskişehir Süne Koordinatör Yardımcısı Ziraat Mühendisi Köksal Topci tarafından süne mücadelesinde yapılması gerekenlerle ve mücadelenin nasıl yönetileceğiyle ilgili teknik bilgi verildi. Eğitime bu üretim sezonunda süne mücadelesi için oluşturulan 19 teknik ekip ve 1 merkez kontrol ekibinden ekip şefleri ile daha önce süne sürveylerinde görev almamış olan teknik personel katıldı.
Türkiye’de olduğu gibi Eskişehir’de de hem ekiliş alanı bakımından 1.sırada hem de insan beslenmesinde en çok kullanılan tarım ürünü olan buğdayın günümüz şartlarında önemi daha da arttı. Tarımsal üretimin kalite ve miktarının arttırılmasının yanı sıra ürünün sofraya gelirken geçtiği aşamalarda kayba uğramaması ve kalitesinin korunması da bir o kadar önemli. Eskişehir’de her yıl binlerce dekar arazide sürvey çalışmaları yapılan süne, buğday ekiliş alanlarının en önemli zararlısıdır.
Bu nedenle Eskişehir’de 2022 yılında süne mücadelesi çalışmaları 11 ilçe 256 yerleşim biriminde 1.919.930 dekar alanda yaklaşık 67 teknik personel ve 20 araçla yürütülecektir.