Dolar 32,3712
Euro 34,9854
Altın 2.326,10
BİST 9.065,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 19°C
Lösev

Sürülerde Verimlilik ve Kalite için Koçlar Büyükşehir’den

Sürülerde Verimlilik ve Kalite için Koçlar Büyükşehir’den
6 Haziran 2023 5:27 am
159

Manisa Büyükşehir Belediyesi ile Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen ‘Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliğinde Sürü İyileştirilmesi Projesi’ kapsamında yüzde 75 hibedi olarak 500 adet damızlık koçun dağıtımına başlandı. Akhisar Hayvan Pazarı’nda gerçekleştirilen ilk dağıtım programına Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu ile İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk de katılım sağladı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğinde “Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliğinde Sürü İyileştirme Projesi İşbirliği Protokolü”ne bağlı olarak il genelinde en az 30 en fazla 150 baş anaç koyunu olan işletmelerin sürülerine yüksek vasıflı erkek damızlıkların katılımıyla kan değişiminin sağlanması ve işletmelerin mevcut verimliliğinin artırılması amaçlanmaktadır. Bu kapsamda 2021 yılında 120 adet ile  başlanan damızlık koç dağıtımları, 2023 yılında 500 adede yükselerek dağıtılmaya başlandı. Akhisar Hayvan Pazarı’nda gerçekleştirilen ilk dağıtım törenine Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta, Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Ali Gök, Akhisar İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Kılıç, Kırkağaç İlçe Tarım ve Orman Müdürü Cihan Doğan, Soma İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hayati Aslan, Gölmarmara İlçe Tarım ve Orman Müdürü Eyüp Aydın, teknik ekipler ve üreticiler katıldı.

Destekler Artarak Devam Ediyor

Damızlık koç dağıtım töreninde konuşma yapan Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta, “Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Tarım Orman İl Müdürlüğü işbirliğinde hazırladığımız Damızlık Koç Dağıtım Törenine hoş geldiniz. Küçükbaş hayvancılıkta damızlık ve kan değişimi önemli bir konu. 2021 yılında 120 adet, geçen yıl 200 adet koç dağıtmıştık, bu yıl da 500 adet damızlık koçun dağıtımını gerçekleştireceğiz. Proje kapsamında ilk olarak Akhisar, Kırkağaç, Soma ve Gölmarmaralı hayvan yetiştiricilerine 80 adedi Merinos cinsi, 32 adedi Kıvırcık cinsi olmak üzere toplam 112 adet damızlık koçu yüzde 75 hibeli olarak vereceğiz. Hayvanlarımıza kıymet vereceğinize inanıyorum, hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

Öztürk’ten Büyükşehir’e Teşekkür

Törende konuşan Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, Büyükşehir Belediyesi’yle işbirliği içerisinde önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirterek, “Sürülerde verimliliği arttıracak, ırk özelliklerini çok iyi taşıyan koçlar, Büyükşehir Belediyesi ve Müdürlüğümüzün konu uzmanları tarafından Karacabey Tarım İşletmesinden temin edilmiştir. Bu teslimlerimizde üreticilerimize yüzde 75 Büyükşehir Belediyemizin katkısı bulunmakta, yüzde 25’ini ise üreticilerimiz karşılamaktadır. Hayvancılığımıza bu tür projelerle destek veren başta Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkanımız Sayın Cengiz Ergün ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Dağıtımı yapılan damızlık koçların tüm yetiştiricilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Öztozlu, ‘Kırsala 130 Milyon Liralık Destek Yapacağız’

Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu da törende yaptığı konuşmada kırsal hizmetlere yönelik 2023 yılı bütçesini açıkladı. Öztozlu, “Öncelikle hepinizi saygıyla selamlıyor, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün selamlarını iletiyorum. Hepiniz damızlık koç dağıtım törenine hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Bildiğiniz gibi 2022 yılında 70 milyon liralık bir bütçeyi kırsal kalkınmaya ayırmıştık. Bu rekor bir bütçeydi. Ama biliyorsunuz Manisa Büyükşehir Belediyesi, rekorların Büyükşehir Belediyesi. Bir sezonda 1313 kilometre yol yaparak, bütün rekorları altüst eden bir belediye. Başkanımız bu yıl da 2023 yılı için 122 milyon liralık bir bütçeyi kırsal kalkınmaya ayırdı. Fakat Haziran ayının başında eklenen projeler ile birlikte bu rakam şimdiden 130 milyon liraya yükseldi. Geçen sene Tarım İl Müdürlüğümüzle birlikte onlarca projeyi hayata geçirdik. Bu sene de hızlı bir şekilde onlarca projeyi hayata geçireceğiz. Bunlardan biri de damızlık koç dağıtımları. Geçen sene 200 adet damızlık koç dağıtmıştık, bu sene 500 adet dağıtıyoruz. Allah nasip ederse, seneye bunu daha da arttıracağız. Geçen sene zeytin ve üzüm üreticilerine 100 bin sepet ve 100 bin kasa dağıtımı yapmıştık. Bu projelerimiz devam edecek. Üstüne zeytin üreticilerimize hasat sergisi ile üzüm üreticilerimize üzüm kurutma sergisi dağıtımı yapacağız. Bunun da bütçesi 10 milyon lira. Sulama kooperatiflerine boru desteğimiz olmuştu, yine bu sene katlanarak devam edecek. Ulu Önder Atatürk’ün dediği gibi ‘Köylü Milletin Efendisidir’ anlayışıyla ve Cengiz Başkanımızın talimatları ile Allah izin verdiği sürece daha nice törenlerde sizlerle bir arada olacağız. Sağ olun, var olun” diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, üreticilere damızlık koçlarını teslim ederek, hayırlı uğurlu olmasını diledi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.