Dolar 32,5418
Euro 34,9429
Altın 2.426,49
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C
Lösev

Süt İşleme Tesisi Hayata Geçiyor

Süt İşleme Tesisi Hayata Geçiyor
16 Aralık 2022 2:05 pm
133
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, günlük 25 ton süt üretimi olan Akkışla ilçesine süt üreticilerinin desteklenmesi amacıyla Süt İşleme Tesisi yapacak.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, ilçelere yatırım ve hizmet bağlamında özel önem verirken, bu kapsamda Kayseri Büyükşehir Belediyesinin yatırımları sürüyor.

Büyükşehir Belediyesi, Akkışla ilçesindeki süt üreticilerinin desteklenmesi amacıyla Akkışla ilçesine Süt İşleme Tesisi yapılmasını amaçlayan bir yatırıma imza atacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, 16 ilçeyi birbirinden ayırmadan, ötekileştirmeden ilçelere hizmetlerinin süreceğini belirterek, “Hiçbir ilçeyi diğerinden ayırmadan, ötekileştirmeden 16 ilçe belediye başkanlarıyla uyum kültürü ve ağabey, kardeş ilişkisi içerisinde çalışıyoruz. Her ilçeye tüm imkânları seferber ederek hizmet götürmek için gayret gösteriyoruz” dedi.

İlçe belediyelerin hizmet üretmesine katkı sunmaya devam edeceklerini ifade eden Başkan Büyükkılıç, “Akkışla ilçemizin de ihtiyacı olan ve süt üreticilerini destekleyecek olan tesisimizi hayata geçireceğiz. Şimdiden ilçemize, üreticilerimize hayırlı, uğurlu olsun” diye konuştu.

Akkışla Belediye Başkanı Ayhan Arslan, “25 ton günlük sütümüz var, işlemek adına çok talep vardı” diyerek, Başkan Büyükkılıç’a desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Kasım Ayı Meclis Toplantısı’nda ‘Süt İşleme Tesisi yapılması amacıyla Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Kayseri Valiliği (YİKOB), Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Akkışla Belediyesi arasında ortak işbirliği protokolü imzalamak üzere Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç veya görevlendireceği kişiye yetki verilmesi talebi’ meclis üyelerince görüşülerek oy birliği ile kabul edilmişti.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.