Dolar 32,3764
Euro 34,9749
Altın 2.325,67
BİST 9.078,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C
Lösev

TAKEP Kapsamında Çiftçilere Hibe Sertifikalı Tohum Dağıtımı Yapıldı 

TAKEP Kapsamında Çiftçilere Hibe Sertifikalı Tohum Dağıtımı Yapıldı 
21 Eylül 2022 8:12 pm
116

Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi (TAKEP) kapsamında Giresun’da atıl tarım arazilerinin tarıma kazandırılması amacıyla hazırlanan projeler Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü ve Giresun Valisi Enver Ünlü’nün desteğiyle Giresun İl Özel İdaresi tarafından hibe desteği verilmek üzere onaylandı.

Proje, Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü ve Giresun İl Özel İdaresi bütçesinden Alucra, Çamoluk ve Şebinkarahisar ilçelerinde üreticilere %50 hibeli ve %50 çiftçi katkılı sertifikalı tohum dağıtımını içeriyor.

Şebinkarahisar Kaymakamlığı tarafından  düzenlenen programda Giresun Valisi Enver Ünlü, Giresun Milletvekili Cemal Öztürk ve protokol üyelerinin katılımıyla çiftçilere sertifikalı tohum dağıtımına başlandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı %50 hibe destekli, 3 milyon 300 bin TL bütçeli “Arpa Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi” ve “Buğday Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi” projeleri ile çiftçilere dağıtımı yapılacak sertifikalı tohum miktarları; 136 ton arpa ve 132,4 ton buğday tohumu olmak üzere 268,4 ton olarak açıklandı. Projeden 13 bin 420 dekar alanda, 671 çiftçi ailesi faydalanacak.

Giresun İl Özel İdaresinden %50 hibe destekli, 2 milyon TL bütçeli “Arpa ve Trikale Yetiştiriciliği” projesi ile hayvancılıkla iştigal eden çiftçilere dağıtımı yapılacak sertifikalı tohum miktarları; 100 ton Tritikale (Tatlıca 97 çeşidi) ve 59 ton arpadan oluşuyor. Proje ile 8 bin dekar alanda, 400 çiftçi  ailesi faydalanmış olacak.

TAKEP Projesine başvuran tüm üreticilerin sertifikalı tohum talepleri karşılanmış olup toplamda 21 bin 420 dekar arazi ekilerek, Giresun tarımsal ekonomisine 58 milyon TL’nin üzerinde katkı sağlayacağı tahmin ediliyor.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.