Dolar 32,5432
Euro 34,8870
Altın 2.429,69
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 18°C
Lösev

Tarım Gazetecileri Ankara’da Buluştu

Tarım Gazetecileri Ankara’da Buluştu
16 Ocak 2023 8:46 am | Son Güncellenme: 16 Ocak 2023 8:48 am
259
Tarım Gazetecileri ve Yazarları Derneği (TAGYAD) 14 Ocak 2022 Cumartesi günü Ankara’da Olağan Genel Kurulunu yaparak yeni yöneticilerini seçti.
TBMM Tarım Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Mekin Tüzün ile birlikte çok sayıda konuk ve üyenin katılımıyla gerçekleşen toplantıda, İsmail Uğural oy birliği ile yeniden başkanlık görevine getirildi.
Seçim sonucunda, “Artık yeni dönemde yeni projeler ve yeni hedefler bizi bekliyor,” diyen Başkan Uğural şunları söyledi: “Dünyada tarım ve gıda sektörünün giderek artan stratejik önemiyle birlikte tarım gazeteciliğinin de önemi artmaktadır. Bizler bu olgu ve somut gelişmenin farkında ve bilincindeyiz. Yeni dönem için hazırladığımız proje ve belirlediğimiz hedefleri gerçekleştirirken tarım gazeteciliğinin gerektirdiği ilke, ahlak ve sorumluluk içinde olacağız. Bizim için önemli olan, tarım, gıda ve ormancılık sektörleri hakkında bilim ve bilgiye dayalı konuşmak, bilgi ve somut verileri içeren analiz yapmaktır. Bugün bu sektörlerde bilgi kirliliği aşırı boyutlara ulaşmış bulunuyor. Yeni dönemde bir yandan mesleki ve sektörel projelerimizi hayata geçirirken, bir yandan da bilgi kirliliği ile mücadeleyi sürdüreceğiz. Ayrıca bugüne kadar Uluslararası Tarım Gazetecileri Federasyonu (IFAJ) ile başarıyla yürüttüğümüz ortak çalışma ve projelere devam edeceğiz. Son sözümüz; tarım ve gıda hayatın geleceğidir. Tarım gazeteciliğinin de bu somut gerçeği dünyaya anlatmak gibi bir misyonu vardır.” dedi.
TAGYAD Olağan Genel Kurulunda yapılan oylama sonucunda, derneğimizin üç yıllık bir dönem için seçilen yeni yönetim ve denetim kurulları şu isimlerden oluşmuştur: 1. İsmail Uğural, Hürriyet Ege Yazarı – www.turkishagrinews.com Editörü 2. Dr. Erhan Ekmen, Yüksek Ziraat Mühendisi – Tarım Yazarı 3. Buket Apaydın, Ziraat Mühendisi – TV Programcısı 4. Mehmet Efe, Ziraat Mühendisi – Tarım Yazarı 5. Mine Ataman, Tarım Yazarı 1. Gazi Kutlu, Yüksek Ziraat Mühendisi – Tarım Pusulası Genel Yönetmeni 2. Tuncay Keskin, Veteriner Hekim – TV Yapımcısı – Tarım Yazarı 3. Umut Özdil, TV Programcısı
REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.