Dolar 32,5244
Euro 34,8858
Altın 2.437,54
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C
Lösev

Tarım ve Orman Bakanlığınca Hayvan Çadırı ve Yem Dağıtımı Devam Ediyor

Tarım ve Orman Bakanlığınca Hayvan Çadırı ve Yem Dağıtımı Devam Ediyor
16 Şubat 2023 5:45 am
158

Tarım ve Orman Bakanlığınca, deprem felaketi yaşanan 10 ilde, ahırı zarar gören afetzedelere hayvan çadırı ve yem dağıtımı devam ediyor.

Veteriner hekimler sahada depremzedelere ait ve sahipsiz hayvanların tedavi ve kontrolünü sürdürüyor. Ayrıca sahipsiz hayvanlara mama desteği sağlanıyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı ekiplerinin yanı sıra gönüllüler tarafından, deprem bölgesinde afetten etkilenen vatandaşlara yönelik çalışmalar AFAD koordinasyonunda yürütülüyor.

Bu kapsamda, afet bölgesinde, depremden dolayı telef olan hayvanlar ve yıkılan ahırlar tespit ediliyor.

Bölgeye sevk edilen hayvan çadırları, daha sonra Bakanlığa bağlı ekipler tarafından monte ediliyor.

Bugüne kadar deprem bölgesine barınakları zarar gören hayvanlar için bin 523 adet hayvan çadırı gönderildi.

5 BİN 863 TON HAYVAN YEMİ GÖNDERİLDİ 

Tarım ve Orman Bakanlığı koordinasyonunda ve gönüllülerin de desteğiyle afet bölgesine 5 bin 863 ton hayvan yemi gönderildi.

Ayrıca, depremden etkilenen sokak hayvanlarının bakım ve beslenmeleri için Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü koordinasyonunda temin edilen 43 ton mamanın dağıtımı devam ediyor.

YARALI HAYVANLAR TEDAVİ EDİLİYOR

Tarım ve Orman Bakanlığı personeli veteriner hekimlerin yanı sıra gönüllü veteriner hekimlerin de desteğiyle deprem afetinden etkilenen bölgelerde hayvanların tedavi ve kontrolleri de yapılıyor.

Tarım ve Orman Bakanlığınca afet bölgesinde ihtiyaçların karşılanması amacıyla hayvan çadırı, yemi ve mama sevkiyatı koordineli şekilde sürüyor.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.