Dolar 32,5334
Euro 34,9533
Altın 2.431,20
BİST 9.717,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C
Lösev

Tarım Yazarı Ali Ekber Yıldırım Eskişehir’e Geliyor

Tarım Yazarı Ali Ekber Yıldırım Eskişehir’e Geliyor
15 Nisan 2022 5:59 am | Son Güncellenme: 15 Nisan 2022 6:21 am
163

Tarım Yazarı ve Gazeteci Ali Ekber Yıldırım Eskişehir Sanayi Odası’nın düzenlediği “Tarımda Güncel Gelişmeler, Pandemi,Savaş ve Gıda Krizi” paneline katılmak üzere Eskişehir’e geliyor.

Eskişehir Sanayi Odası Meclis Salonunda 9 Nisan 2022 Salı gün saat:14:00’te Eskişehir Sanayi Odası Yüksek İstişare Kurulu’nun katkıları ve Gazeteci – Tarım Yazarı Ali Ekber Yıldırım’ın katılımıyla düzenlenecek olan “Tarımda Güncel Gelişmeler / Pandemi, Savaş ve Gıda Krizi” panelinde tarımdaki güncel gelişmeler, Rusya-Ukrayna Savaşı ve Gıda Krizi konuları değerlendirilecek.

Etkinliğe katılmak için kayıt linki;

https://form.jotform.com/221004057319950

2020 yılında yazdığı Üretme Tüket ve 2022 yılında yazdığı Yeni Tarım Düzeni kitapları ile tanınan Ali Ekber Yıldırım, 1965 Tunceli doğumludur. Ege Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu(İletişim Fakültesi) Gazetecilik Bölümü’nden 1987’de mezun oldu. Okul yıllarında çeşitli dergilere röportajlar yaptı. Gazeteciliğe ANKA Haber Ajansı’nda başladı.

Dünya Gazetesi’nde 1988 yılından bu yana muhabir, haber müdürü ve İzmir Temsilcisi olarak görev yaptı. Gazetenin Kurucusu Nezih Demirkent’in yönlendirmesi ile 1996’dan beri tarım yazıları yazarak bu alanda uzmanlaştı.

TRT’de 22 yıl aralıksız yayınlanan Bu Toprağın Sesi Programı’na danışmanlık yaptı.
Mezun olduğu Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde “Gazete Haberciliği” ve “Haber Değerlendirme” dersleri verdi.

Ali Ekber Yıldırım, İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nde 4 yıl başkan yardımcılığı yaptı.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından 2010 yılında Haber ve Ekonomi dalında Yılın Gazetecisi seçildi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Nezih Demirkent Özel Ödülü,

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Hasan Tahsin Ödülü

Ziraat Mühendisleri Odası Basın ödülünün yanı sıra , ekonomi gazeteciliği ile tarım yazılarından dolayı aldığı çok sayıda ödülü var.

Dünya Gazetesi’nde tarım yazarı olarak köşe yazısı,haber ve araştırma yazıları yazıyor.

Ayrıca, 2007 yılından bu yana Tarimdunyasi.net sitesinde tarım ve hayvancılık konularında görüş ve öneri ve yazılarını yayınlıyor.

Kaynak; Tarım Dünyası  https://www.tarimdunyasi.net/hakkimizda/

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.