Dolar 32,5161
Euro 34,7810
Altın 2.491,89
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 20°C
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 18°C
Lösev

Tarımda Fark Yaratan Kadınlar Eskişehir’de Buluşuyor

Tarımda Fark Yaratan Kadınlar Eskişehir’de Buluşuyor
14 Ekim 2022 9:58 am
128

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü’nde özel bir panele ev sahipliği yapacak. Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) işbirliğiyle düzenlenecek panelde tarım alanında yaptıkları çalışmalarla farkındalık yaratan kadınlar deneyimlerini paylaşacaklar.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin kırsal alanda Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı aracılığıyla yaptığı başarılı çalışmalar, eğitim, panel ve söyleşiler ile de çiftçilerle buluşmaya devam ediyor.

Bu kapsamda Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) işbirliğiyle 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü’nde “Tarımda Fark Yaratan Kadınlar” adlı panel düzenlenecek. “Kimseyi geride bırakma” mottosuyla düzenlenecek panel aynı zamanda 16 Ekim Dünya Gıda Günü’nü de kapsayarak tarım alanında başarılı olmuş kadınları, Eskişehirli kadın üreticilerle bir araya getirecek. Etkinliğe Eskişehir merkez ile ilçelerde faaliyet gösteren kadın çiftçiler de katılacaklar.

Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayı’nda (Opera) 15 Ekim Cumartesi günü 13.00’te başlayacak panelin açılış konuşmalarını Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü, Türkiye Temsilci Yardımcısı Dr. Ayşegül Selışık yapacak.

Panelde KEDV Yönetim Kurulu Başkanı Şengül Akçar, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları konusunda Ahmet Aydemir, Kurşunlu Köyü Ev Pansiyonculuğu çalışmasıyla Bedriye Berber Engin, Anadolive- Aysu Gürman, FAO Türkiye Deneyimleri 2021 FAO, Toplumsal Cinsiyet Uzmanı Neşe Çakır, Beslenme Uzmanı ve FAO Destekçisi Dilara Koçak,  Samandağ İlçe Merkezi ve Mahalleleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Atiye Sönmez Erdoğdu, Soma Kadın Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Sinem Say ve Han’ın Eli Kadın Kooperatifi’nden Sevgi Şanlı deneyimlerini aktaracaklar.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.