Dolar 32,5577
Euro 34,8433
Altın 2.430,57
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 20°C
Cts 18°C
Paz 19°C
Lösev

Tarımsal Sulamada Doğru Yöntemler Kullanılmalı

Tarımsal Sulamada Doğru Yöntemler Kullanılmalı
6 Mayıs 2023 5:54 am
165

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi işbirliğiyle düzenlenen “Tarımsal Sulama” konulu seminer vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleştirildi. Seminerde konuşan Dr. Demet Uygan, küresel iklim değişikliğine dikkat çekerek tarımda sulama bilimi esaslarına uyulması gerektiğini belirtti.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından Eskişehir’de faaliyet gösteren çiftçilere ve tarımsal üretime ilgi duyan vatandaşlara yönelik, “Çiftçi ve Kentli Üreticilere Eğitim” protokolü kapsamında zirai eğitimler verilmeye devam ediliyor.

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi işbirliğiyle düzenlenen eğitimler büyük ilgi görürken, eğitimler kapsamında düzenlenen “Tarımsal Sulama” konulu seminer Ziraat Yüksek Mühendisi Dr. Demet Uygan’ın sunumuyla gerçekleştirildi.

Taşbaşı Kültür Merkezi Kırmızı Salon’da düzenlenen seminere Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Sibel Benek, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Eskişehir Şube Başkanı Levent Özbunar, kent merkezi ve kırsal ilçelerden çiftçiler ve vatandaşlar katıldı.

Katılımcılara seslenen Dr. Demet Uygan, küresel iklim krizini ağır bir şekilde hissettiğimiz bu dönemde gerek Eskişehir, gerek ülkemiz gerekse dünyada tarımsal sulamada doğru yöntemlerin kullanılmasının önemine vurgu yaptı.

Sulama suyunun çok önemli bir konu olduğunu ifade eden Uygan, “Suyun önemi, yer altı sularının durumu, su kalitesi ve suyun kirliliği, sulamaya açılan alanlar, modern sulama sistemleri, tarımsal sulama ve arazi toplulaştırmasının önemi, tarımda kullanılan suyun verimli değerlendirilmesi, küresel iklim değişikliği ile bunun ülkemize ve şehrimize etkileri, tarımsal sulamada doğru bilinen yanlışlar ve bilimin bize anlattıkları, tarımda sulama bilimi esaslarına uyulması” konularında katılımcılara detaylı bir bilgilendirme yaptı.

Seminer, vatandaşların merak ettikleri sorulara yanıt bulduğu karşılıklı soru cevap bölümü ile tamamlandı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.