Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 18°C
Lösev

TARMAKBİR Üyeleri, Akıllı Tarım Teknolojileri ve Yerli Üretim İçin Almanya’da

TARMAKBİR Üyeleri, Akıllı Tarım Teknolojileri ve Yerli Üretim İçin Almanya’da
26 Temmuz 2022 10:29 am
157

TARMAKBİR tarafından, akıllı tarım teknolojilerinde bilgi paylaşımı ve yerli üretimin teşvik edilmesine yönelik olarak Almanya’ya bir teknik gezi düzenlendi.

TARMAKBİR’den yapılan açıklamada yapılan gezi ve ziyaret edilen yerlere ilişkin bilgiler verildi. Yapılan açıklamada;

“Akıllı tarım teknolojilerinde bilgi paylaşımı ve yerli üretimin teşvik edilmesine yönelik olarak T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı, AHK Alman Türk Ticaret ve Sanayi Odası, Bavyera Ekonomi, Enerji ve Teknoloji Bakanlığı, Bayern International işbirliği ve TARMAKBİR organizasyonunda 17-23 Temmuz 2022 tarihleri arasında Almanya’nın Bavyera eyaletine teknik gezi düzenlenmiştir.

19 üyemizden 23 temsilcinin yanı sıra, T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın üst düzey yetkilileri ve Tarım Teknolojileri ve Mekanizasyon Dairesinden uzmanların da iştirak ettiği teknik gezide Sensorik Bayern, Same Deutz-Fahr, Holmer, Horsch, Kuka, Hannes Schallmayer’in Çiftliği, Bundesverband der Maschinenringe eV (Makine Halkaları Federal Birliği), Bayerische Landesanstalt für Landwirtschaft (LfL, Bavyera Eyaleti Tarım Araştırma Merkezi- Ruhstorf an der Rott), Bayerische Landesanstalt für Landwirtschaft (LfL, Bavyera Eyaleti Tarım Araştırma Merkezi  Poing) isimli kurumlar ziyaret edilmiştir.

TARMAKBİR organizasyonunda 2013 yılından itibaren Almanya, İtalya, Avusturya, Fransa ve Polonya’ya yönelik toplam 6 organizasyon gerçekleştirilmiş olup, bu teknik geziler kapsamında tarımsal mekanizasyon sektöründe marka olmuş 24 küresel markanın 35 ayrı üretim tesisi (Rauch, Same Deuzt Fahr, Fendt, Claas, John Deere, Goldoni, Steyr, Pöttinger, Horsch, Lemken, Amazone, Krone, Alpego, Caffini, Laverda, Mascar, Celli, Massey Ferguson, Kuhn, Sulky, Pronar, Samasz, Unia, Metal-Fach) ziyaret edilmiştir. Bu gezilerde ana sanayi firmalarının yanı sıra, Poclain Hidrolik, Comer ve Lombardini firmalarının üretim tesisleri ile birlikte ziyaret edilen diğer kurumlar (Deula, Terrena ve Cuma), tarımsal eğitim, gıda/tarımda kooperatifleşme ve ortak makine kullanımı konusunda katılımcılar için ilginç birer deneyim sunmuştur. Bu teknik gezilerimizin bir yenisi ise akıllı tarım teknolojilerinde bilgi paylaşımı ve yerli üretimin teşvik edilmesine yönelik olarak T.C.  Tarım ve Orman Bakanlığı, AHK Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası, Bayern International, Bavyera Ekonomi, Enerji ve Teknoloji Bakanlığı işbirliği ve TARMAKBİR organizasyonunda 17- 23 Temmuz 2022 tarihleri arasında Almanya’nın Bavyera eyaletinde gerçekleştirilmiştir.

Türkiye’den toplam 36 kişinin katıldığı teknik gezide ziyaret edilen yerlere dair kısa bilgiler aşağıda yer almaktadır.

Sensorik Bayern GmbH: Sensör Teknoloji Kümesi, Bavyera şirketlerinin, üniversitelerin ve araştırma kurumlarının sensör teknolojisi uzmanlığını “Bavyera’da yapılan Akıllı Sensör Sistemleri” hedefiyle bir araya getiren bir ağ olup ağın 80 üyesi ve 250 partneri mevcuttur.

Same Deutz-Fahr (SDF Group): Same Deutz Fahr, dünyanın önde gelen traktör, biçerdöver ve dizel motor üreticilerinden biridir. İtalya merkezli kuruluş 2003 yılına dek Deutz AG’nin bir parçası konumunda kalmıştır. Grubun Türkiye’de Bandırma’da traktör ve biçerdöver üretim tesisi mevcuttur.

Holmer Maschinenbau GmbH: Holmer GmbH, özel hasat teknolojisi için bir Alman tarım makineleri üreticisidir. Şirket, kendinden tahrikli şeker pancarı hasat makineleri alanında dünya pazar lideridir.

Horsch Maschinen GmbH: Horsch Maschinen GmbH, Almanya merkezli bir tarım makineleri üreticisidir. Şirket günümüzde toprak işleme, ekim makineleri, bitki koruma ekipmanları ve çeşitli lojistik araçları üretilmektedir. Şirket, minimum toprak işleme için ürettiği ekipmanlarla tanınmıştır. Dünya çapında faaliyet gösteren şirket, yaklaşık 2.300 kişiyi istihdam etmekte olup 650 milyon euro seviyesinde yıllık ciroya sahiptir.

Kuka AG: Kuka AG, dünya çapında endüstriyel robot üreticisi ve fabrika otomasyonu için çözümler üreten yaklaşık 3,3 milyar Euro ciroya ve yaklaşık 14.000 çalışana sahip, uluslararası faaliyet gösteren bir otomasyon şirkettir.

Hannes Schallmayer’in Çiftliği: Farm Facts GmbH üyesi ve Agriculture Application Group Genel Müdürü Hannes Schallmayer’in 160 hektarlık çiftliğinde akıllı tarım çözümleri uygulanmaktadır. FarmFacts GmbH, tarımsal yazılım ve dijital tarım çözümlerinin yanı sıra danışmanlık hizmetleriyle de tanınan bir şirkettir.

Bundesverband der Maschinenringe eV: Makine Halkaları Federal Birliği, üyelerinin iş gücü ve makine kullanımını koordine eden tarımsal bir kooperatiftir. Sistem, örneğin pulluğunu diğer üyelerle paylaşmak isteyen çiftçi ile pulluk hizmetine ihtiyaç duyan çiftçiyi belirli bir fiyat çerçevesinde bir araya getirir. İş tamamlandıktan sonra birlik, hizmet alandan ödemeyi alır ve hizmet verene transfer eder. Maschinenringe, Almanya genelinde 193.000 çiftçiye, hizmet vermekte olup yıllık ciroları 1 milyar euro’yu geçmektedir. Üye işletmeler ülke çapında 7,8 milyon hektar tarım arazisi işlemekte olup bu değer toplam tarım arazilerinin %49’una tekabül etmektedir.

Bayerische Landesanstalt für Landwirtschaft (LfL, Ruhstorf an der Rott): Bavyera Eyaleti Tarım Araştırma Merkezi altında faaliyet gösteren uzman enstitülerin uygulama alanı olan Ruhstorf an der Rott’da özellikle tarla tarımı kapsamındaki çalışmalar yapılmaktadır. Bu enstitüde güncel olarak tarla robotlarının denemesi yapılmaktadır. Bayerische Landesanstalt für Landwirtschaft (LfL, Poing)
Bavyera Eyaleti Tarım Araştırma Merkezi’nin Poing’de bulunan uygulama alanında esas olarak hayvancılık (hayvansal üretim, besleme ve yem yönetimi vs.) konusunda çalışmalar yapılmaktadır. Örneğin DigiMilch projesinde, süt üretim proses zinciri için mevcut dijital çözümlerin uygunluğu test edilmekte, akıllı
çözümlerdeki mevcut boşluklar veya eksiklikler tespit edilmektedir. Ayrıca start-up’larla işbirliği içinde yeni ürünler geliştirilmekte ve test edilmektedir.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.