Dolar 32,5642
Euro 34,7387
Altın 2.492,67
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 20°C
Lösev

TARMAKBİR’de Yeni Başkan Gökhan Bayramoğlu Oldu

TARMAKBİR’de Yeni Başkan Gökhan Bayramoğlu Oldu
6 Haziran 2023 5:12 am
177

TARMAKBİR, 31. Olağan Genel Kurul Toplantısı, 03 Haziran 2023 Cumartesi günü Ankara’da yapıldı. Başkan Şenol Önal, bayrağı Gökhan
Bayramoğlu’na devretti.

Tek listenin oylandığı Genel Kurulun ardından toplanan TARMAKBİR Yönetim Kurulu, Başkanlığa Başak Traktör Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Bayramoğlu’nu seçti.

TARMAKBİR Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Bayramoğlu: “Yeni dönemde de amacımız meslektaşlarımıza, sektörümüze, ülkemize faydalı olmak, sanayimizin ve tarımımızın ilerlemesine katkı sağlamak olacak. Üretimde ve ihracatta çıtayı daha da yukarı çıkarmayı, daha katma değerli üretim yapmayı hedefliyoruz.”dedi.

03 Haziran 2023 tarihinde Ankara’da, Makine İhracatçıları Birliği’nde yapılan 31. Olağan TARMAKBiR Genel Kurul Toplantısında Divan Başkanlığını Ziya Altınöz (Altınöz Tarım Makinaları, Söke), Divan Kurulu Üyeliklerini Ahmet Keresteci (Sağlamel Tarım Makinaları, Konya) ve Sefa Özdemir (HMS Tarım Makinaları, Konya) yaptı.

TARMAKBiR üyelerinin ve davetlilerin hazır bulunduğu Genel Kurul, Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Önal’ın açılış konuşmasıyla başladı. “Bundan tam 46 yıl önce, 7 firma temsilcisi bir araya geldiler ve “Bir araya gelip, bir birlik olmanın çok yararlı olacağına inandık.” cümleleri ile başlayan bir tutanakla Birliğimizin, TARMAKBİR’in temelini attılar. Ve bizler, neredeyse yarım asır sonra, bu salonda yer almanın, bizlere emanet edilen bu Birliğin bir parçası olmanın gururunu taşıyoruz.” cümleleriyle konuşmasına başlayan Önal sektörün ulaştığı konumdan bahsetti. “2000’lerin başında sadece 70 milyon dolar seviyesinde ihracat yapan ve dış ticaret açığı veren endüstrimiz, bugün 1,5 milyar dolar seviyesini ulaşan ihracatı ile 600 milyon doları aşan dış ticaret fazlası vermeye başlamıştır. Bununla birlikte bu değerlerin küresel ticarette marka bir ülke olmak için yeterli olmadığının da bilincinde olmalıyız. Yeni dönemdeki en önemli hedefimiz ölçek ekonomisinin kurallarını bir an önce tesis edip ihracatımızı 2 milyar doların üzerine çıkararak dünya sıralamasında ilk 10’a girmek olmalıdır.” dedi. Önal, “Bizler Yönetim Kurulu Üyeleri olarak, Birliğimiz için maddi ve manevi tüm ilgimizi hiçbir şahsi menfaat gözetmeden sunduk ve bize verilen göreve layık olmaya gayret ettik. Yeni seçilecek yönetim kadrosunu, sektörü daha ileri götürecek yeni görevler beklemektedir. Bu görevi sürdürürken, desteğini esirgemeyen değerli üyelerimize, huzurunuzda bir kez daha teşekkürlerimizi sunuyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı.

Genel Kurulda Genel Sekreter M. Selami İleri’nin bir sunum eşliğinde 30. döneme ait faaliyetler hakkında katılımcıları bilgilendirmesinden ve kurul raporlarını okumasının ardından, gündemin diğer maddelerine geçildi. Gündemin ilgili maddeleri gereği, derneğin ulusal ve uluslararası faaliyetlerde bulunması, kuruluş, platform ve ittifaklara üyeliği, projelerde yer alması konusunda yetki verilmesine dair teklifler Genel Kurul tarafından kabul edildi.

Genel Kurul Delegeleri, gündemin ilgili maddeleri gereğince, yeni dönemde görev alacak TARMAKBiR “Yönetim Kurulu”, “Denetleme Kurulu”, “Etik Kurulu” ve “MAKFED Temsilcileri Kurulu” üyelerini belirledi. Genel Kurul’un ardından en yaşlı üye sıfatıyla A. L Mümtaz Özalp başkanlığında toplanan 31. Dönem Yönetim Kurulu kendi içinde görev bölümü yaparak başkan, başkan vekili, sekreter ve sayman üyeyi belirledi. Buna göre, 31. Dönem Yönetim Kurulu aşağıdaki isimlerden oluştu:

Gökhan Bayramoğlu, Başkan (Başak Traktör Tarım Zir. ve İş Mak. San. Tic. A.Ş.)

Bilgin Türkay, Başkan V. (Türkay Tarım Makinaları San. ve Tic. Ltd. Şti.)

Mehmet Aslantaş, Sayman Üye (Ateşpar Motorlu Araçlar San. Dış Tic. Ltd. Şti.)

Sedat Duman, Sekreter Üye (Özdöken Tarım Mak. San. ve Tic. A.Ş.)

Mete Has (Agco Tarım Makinaları Ltd. Şti.)

A. Mümtaz Özalp (Alpler Ziraat Aletleri San. ve Ticaret A.Ş.)

Ferhat Önal (Bufer Makine Otomotiv Hırdavat İç ve Dış Tic. Ltd. Şti.)

Ömer Faruk Dönder (Dönder Tarım Makinaları San. ve Tic. Ltd. Şti.)

Güven Çetin (Fimaks Mak. Gıda ve Tar. Ürn. San. Tic. A.Ş.)

Ahmet Kurt (Kurtsan Tarım End. Mak. San. ve Tic. Ltd. Şti.)

Mustafa Oruç (Oruç Karoser İnş. Mal. Tar. Ürün. Tic. San. Ltd. Şti.)

Halim Tosun (Tümosan Motor ve Traktör San. A.Ş.)

Nazmi Yarış (Yarış Kabin San. ve Tic. A.Ş.)

Genel Kurul’un kapanışında bir teşekkür konuşması yapan Gökhan Bayramoğlu “Bizlere güvenen ve destekleyen üyelerimize, şahsım ve çalışma arkadaşlarım adına teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyorum. Geçmiş dönemlerde edindiğimiz tecrübeleri, yeni dönemin şevk ve heyecanıyla harmanlayıp, üyelerimizin desteğiyle çok daha başarılı işler yapacağımıza olan inancımız tamdır.” dedi. Genel Kurul sonrası düzenlenen bir törenle, hizmetlerinin anısı için 30. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Önal’a Yönetim Kurulu adına Gökhan Bayramoğlu ve Genel Sekreterlik adına M. Selami İleri tarafından birer plaket verildi. Bayramoğlu, destekleri nedeniyle Makine ve Aksamları İhracatçıları Birliği Başkanı Kutlu Karavelioğlu’na da bir plaket takdim ederken mazereti dolayısıyla programa katılamayan Karavelioğlu’nun plaketini MAKFED Genel Sekreteri Zühtü Bakır teslim aldı. Program, aile fotoğrafının ardından düzenlenen bir yemekle sona erdi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.