Dolar 32,5604
Euro 34,9941
Altın 2.423,19
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 19°C
Lösev

THVB Meslek Şehidi Volkan Lale’yi Mezarı Başında Andı

THVB Meslek Şehidi Volkan Lale’yi Mezarı Başında Andı
21 Ağustos 2022 4:49 pm
193

Türk Veteriner Hekimleri Birliği (TVHB) Merkez Konseyi Başkanı Ali Eroğlu, 2. Başkan H. Haluk Aşkaroğlu, Yozgat Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Faruk Anteplioğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Sorgun İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yusuf Canpolat tarafından 25 Nisan 2022 tarihinde Yozgat İli Sorgun İlçesi mezbahasında görevi başında bıçaklanarak hunharca katledilen meslek şehidi Volkan Lale’nin ailesi ziyaret edilerek, Mehmetbeyli  Köyü mezarlığındaki kabri başında anıldı.

Anma töreni ardından yapılan açıklamada;

“Halkın sağlıklı gıda tüketmesi, dolayısıyla insan sağlığının korunması için görevi başında şehit olan Volkan Lale kardeşimize bir kez daha Allah’tan rahmet acılı ailesine ve meslek camiamıza baş sağlığı ve sabırlar diliyoruz.

Volkan, geriye genç yaşta bir eş, 3 evlat bırakarak aramızdan ayrıldı.

Çocuklarının eğitimlerine ve ailenin maddi ihtiyaçlarına katkıda bulunmak üzere Türk Veteriner Hekimleri Birliği olarak ülke genelinde 15/08/2022 tarihinden itibaren 3 ay süreli yardım kampanyası başlatmış bulunuyoruz.

Bu vesile ile bir kez daha belirtmek isteriz ki,

24 saat esaslı görev yapan meslektaşlarımızın sağlık çalışanı dahi kabul edilmemesinin, sağlıkta şiddet yasası kapsamına alınmamasının sonuçlarını görmekten büyük üzüntü duyuyoruz.

Yasaların mesleğimize tanımladığı yükümlülükleri layıkıyla yerine getirebilmemizin önemli bir basamağının sağlık çalışanı sayılmak ve sağlıkta şiddet yasası kapsamına alınmak olduğunu her platformda dile getirdik. Bunun kişisel bir talep değil, mesleki bir zorunluluktan kaynaklandığını, karar alma makamında bulunanların artık anlaması için daha ne kadar şiddete maruz kalmamız gerektiğini sormak istiyoruz.

Kampanyaya katılım konusunda, mesleki kamuoyundan gerekli hassasiyetin gösterilmesini bekliyoruz.”

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.