Dolar 32,3733
Euro 34,9924
Altın 2.326,27
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
22°C
Parçalı Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C
Lösev

Tiftik Keçisi Korunacak

Tiftik Keçisi Korunacak
6 Eylül 2022 6:02 pm
168

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Bolu İli Seben ilçesinde yetiştiriciliği yapılan Ankara (Tiftik) keçisi “Hayvan Genetik Kaynaklarının Yerinde Korunması ve Sürdürülebilir Kullanımı Ülkesel Projeleri” kapsamında koruma altına alınıyor.

Çalışma kapsamında Seben ilçesinde düzenlenen istişare ve bilgilendirme toplantısına Seben Belediye Başkanı Fatih Kavak, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Dr. İbrahim Halil Sözmen, Bolu İl Tarım ve Orman Müdürü İzzet Murat, TAGEM Hayvan Genetik Kaynakları Çalışma Grup Sorumlusu Dr. Sezer Öz, Uluslararası Hayvancılık Araştırma ve Eğitim Merkezi Müdürü Dr. Engin Ünay ile Ankara Keçisi Yerinde Koruma Projesi Lideri Veteriner Hekim Yasin Ergiden ve yetiştiriciler katıldı.

Proje hakkında açıklama yapan İl Müdürü İzzet Murat; “Geçmişimizden gelen ve anavatanı ülkemiz başkenti ve çevre illeri olan Ankara bilinen diğer adıyla tiftik keçisi üreticiliği yoğunlukla Seben İlçemizde yapılmakla birlikte, bakanlığımız TAGEM (Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü uhdesinde yürütülen çalışmalarla gen kaynaklarını koruma ve sürekliliğini sağlama adına önemli çalışmalar yapılmaktadır. Bu maksatla ilçemizde üreticilerimizle bir araya gelerek beklentileri ve sorunları hakkında notlar alarak çözüme kavuşturmak adına çalışmalarımıza ivedilikle başlamayı planlamaktayız. Üreten Türkiye’mizde önemli bir lokomotif olma özelliğine sahip ilimiz inşallah yürütülen bu önemli çalışma ile tiftik üretiminde de önemli yerlere gelecektir. İlimize ve üreticilerimize hayırlı olsun” dedi.
Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Dr. İbrahim Halil Sözmen;
“Buraya gelme amacımız sorunlarınızı ilk ağızdan dinleyerek yol haritamızı ona göre şekillendirmek üzerinedir. Müdürlüğümüzün yürüttüğü çalışmalar ülkemizin değerlerini koruma ve yaşatma adına olmakla birlikte odak noktamız siz değerli üreticilerimizin  memnuniyeti üzerinedir. Kimse sevmediği bir işi yapmak istemez, Burada sizler konuşacak biz dinleyecek notlar alacağız. Anadolu’muzun önemli bir değeri olan Ankara (Tiftik) keçimize birlikte sahip çıkacağız” dedi.
REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.