Dolar 32,3854
Euro 35,0481
Altın 2.326,29
BİST 9.078,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C
Lösev

Türkiye Belediyeler Birliği’nin Başkanı Yücel Yılmaz Seçildi 

Türkiye Belediyeler Birliği’nin Başkanı Yücel Yılmaz Seçildi 
1 Haziran 2023 4:26 am
164

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkanı seçildi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı Başkan Yardımcılığı ile Yönetim İçin Gelecek Paktı Elçiliği’nin ardından Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığı’na seçildi. Başkan Yılmaz, koltuğu Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin’den devraldı.

‘TBB, ÖNEMLİ BİR MİSYON YÜKLENİYOR’

Türkiye Belediyeler Birliği Olağan Meclis Toplantısı, Ankara’da yapıldı, yeni başkanını oyladı. Genel kurula hitap eden Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 1945’te dernek olarak kurulan birliğin yerel yönetimlerin ve belediyecilik anlayışının geliştirilmesi açısından önemli bir misyon yüklendiğini belirtti.

‘KALKINMA YERELDE BAŞLIYOR’

Dünyada artık ülkelerin değil şehirler yarıştığını söyleyen Başkan Yılmaz, “Demokrasi ve kalkınma yerelden başlıyor. Bu nedenle belediyelerin birliği, Türkiye Belediyeler Birliği çok önemli. Bu birlik, 1945’ten beri tüm belediye başkanları bir çatı altında bir araya getiren, yerel yönetimlerin beklenti ve ihtiyaçlarını karşılamak ve güçlendirmek için kurulmuş Türkiye’nin en köklü kuruluşlarından biri. Sorumluluğumuzun farkındayız” dedi.

‘ELİMİZDEN GELENİN EN İYİSİNİ YAPACAĞIZ’

Belediye başkanı olarak görev yaptığı 9 yıl boyunca Balıkesir ve Türkiye’yi çok farklı uluslararası platformlarda temsil etme imkanı bulduğunu söyleyen Yücel Yılmaz, “Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı Başkan Yardımcılığı, Yönetim İçin Gelecek Paktı Elçiliği ile Avrupa Konseyi, Avrupa-Akdeniz Bölgesel ve Yerel Meclisi’nde görevlerimiz var. Allah’ın izniyle Türkiye Belediyeler Birliği olarak ülkemizi ve belediyelerimizi en iyi şekilde temsil etmek için elimizden gelenin en iyisini yapacağız” dedi.

ŞAHİN; ‘BAŞKANIMIZA GÜVENİYORUZ’

TBB Başkanlığı görevini Yücel Yılmaz’a devreden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise “Başkanımız, genç ve dinamik bir başkan. Şehri için olan emeğine ben şahidim, uluslararasındaki vizyonuna ben şahidim. Size güveniyoruz” açıklamasında bulundu.

MECLİS BAŞKAN VEKİLLERİ VE KATİP ÜYELER

Meclis 1. Başkan vekili Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Meclis 2. Başkan Vekili Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, katip üye Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan.

ENCÜMEN ÜYELERİ

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka, Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.