Dolar 32,4809
Euro 34,9665
Altın 2.435,21
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C
Lösev

Türkiye ve Moldova Arasında Tarımsal Araştırma Alanında İşbirliği

Türkiye ve Moldova Arasında Tarımsal Araştırma Alanında İşbirliği
26 Nisan 2022 1:48 pm
141

FAO ile Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) arasında imzalanan proje sözleşmesi (LoA) kapsamını kamuoyu ve paydaşlarla paylaşmak üzere 11 Nisan 2022 tarihinde çevrimiçi bir açılış toplantısı düzenlendi. Etkinliğe FAO ve TAGEM’den üst düzey yetkililerin yanı sıra Azerbaycan, Kırgızistan, Türkiye, Özbekistan ve Moldova Cumhuriyeti’nden temsilciler, araştırmacılar ve uzmanlar katıldı. LoA, FAO-Türkiye Gıda ve Tarım Ortaklık Programı (FTPP II) kapsamında tarımsal araştırma alanında bilgi alışverişini, bir ağ oluşturulmasını ve kapasite geliştirmeyi destekliyor.

Toplantı, TAGEM Genel Müdürü Nevzat Birişik’in açılış konuşmasıyla başladı. Birişik, ülkeler arasındaki işbirliğinin önemine değinerek projenin temel amacının tarımsal araştırmalar alanında değişik konular üzerine çalışma grupları oluşturarak yararlanıcı ülkeler için sürdürülebilir bir ağ oluşturmak olduğunu açıkladı. Birişik ayrıca projenin kapsayacağı temaları da detaylandırdı: bitki yetiştirme, bitki koruma ve tarım 4.0.

FAO Orta Asya Alt Bölge Ofisi Koordinatörü ve Türkiye Temsilcisi Viorel Gutu, projenin tarımsal araştırma, geliştirme ve inovasyon alanlarında bölgesel işbirliğini güçlendirerek ve hedeflenen ülkelerden ilgili kurumları bir araya getirerek FTPP’ye yeni bir dinamizm getireceğini vurguladı.

Moldova Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Dmitri Croitor, Moldova Cumhuriyeti’nin tarımsal ve bilimsel araştırmalar alanında geniş deneyime sahip olduğunu belirterek, projenin deneyim alışverişini kolaylaştırarak yararlanıcı ülkeleri birbirine yakınlaştıracağına olan inancını dile getirdi.

Açılış konuşmalarının tamamlanmasının ardından, her ülkeden bir temsilci proje hakkındaki görüşlerini paylaştı. FAO Tarım Uzmanı Fazıl Düşünceli, projenin gelişimi, hedefleri ve ana çerçevesini sundu. Toplantının son bölümünde TAGEM Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Fatma Sarsu, TAGEM’in genel yapısını ve misyonunu katılımcılarla paylaşaraak projenin planlanan faaliyetlerini ve çalışma planını detaylandırdı. Toplantı soru – cevap kısmı ve genel değerlendirmelerle sonlandı..

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.