Dolar 32,3854
Euro 34,7876
Altın 2.435,15
BİST 9.992,86
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Lösev

Üç Bakanlıktan Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi İçin İş Birliği

Üç Bakanlıktan Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi İçin İş Birliği
7 Eylül 2023 9:25 pm
122

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat ile birlikte, 75. Yıl Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde düzenlenen “Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi İş Birliği Protokolü İmza Töreni”ne katıldı.

Yumaklı, burada yaptığı konuşmada, protokolün, ilk uygulama döneminin ardından bu ikinci 5 yılın da gelecek için umut verdiğini belirterek kadınların katıldığı bu tür uygulamaların, üretim ve istihdamı artırdığını söyledi.

Son 21 yılda kadınların tarımsal üretime katılması için her türlü desteği verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini ifade eden Bakan Yumaklı, IPARD Programı kapsamında, bugüne kadar 6 bin 500 kadına Avrupa Birliği standartlarında tarımsal işletme kurmaları için yaklaşık 13,1 milyar liralık destek verdiklerini aktardı. Yumaklı, IPARD ile verilen desteklerin yüzde 42’sinden kadınların yararlandığını belirtti.

Bakan Yumaklı, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı ve Uzman Eller Projesi kapsamında 18-40 yaşlarındaki kadınlara ek puanlar verildiğine işaret ederek orman köylüsü kadınlar için de mikro kredi imkânları bulunduğunu ve bugüne kadar yaklaşık 32 milyon liralık mikro kredi verildiğini söyledi.

Orman köylerindeki tarımsal kalkınma kooperatiflerine de destek sağlandığını ve burada kadınlara öncelik verildiğini aktaran Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, tarım arazilerinin etkinleştirilmesi için yürütülen projelerde de kadınların desteklendiğini anlattı. Yumaklı, öte yandan sebze ve meyve kurutma tesisi kurulmasına yönelik kadın kooperatiflerinin önceliklendirildiğini ifade ederken tarım sigortası yaptıran kadın çiftçilere yüzde 10’luk indirim uygulandığını anımsattı.

Tarım sektöründe kadınların ve gençlerin etkin görev almasının, sürdürülebilirlik için önemine işaret eden Yumaklı, “5 yıllık dönem başarı hikâyeleriyle dolu. Kadınların gücünü bir araya getirmek, ürünlerinin pazarlanmasını sağlamak, bu projelerle mümkün olacak. Kadınlarımızın yapmış olduğu bu üretimlerin aynı zamanda rekabet avantajı olduğunu da düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından üç bakan, “Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi İş Birliği Protokolü”ne imza attı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.