Dolar 32,5864
Euro 34,8068
Altın 2.504,97
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C
Lösev

Ulusal Süt Konseyi Toplantısından Çıkan Karar Kabul Edilemez!

Ulusal Süt Konseyi Toplantısından Çıkan Karar Kabul Edilemez!
15 Eylül 2022 8:23 pm
154

Seyitgazi Ziraat Odası Başkanı Erhan Erden bugün yapılan Ulusal Süt Konseyi toplantısında çiğ süt fiyatlarına zam beklenirken fiyatın aynı bırakılmasına tepki gösterdi.

Oda Başkanı Erden kararın kabul edilemez olduğunu ifade ederek şunları söyledi;

“Ulusal Süt Konseyi bugünkü yaptığı toplantının ardından izahı zor skandal bir karara imza atmıştır. Süt üreticisi büyük bir umutla çıkacak zam kararını beklerken üreticinin eline geçecek rakam 7.50 TL olarak tavsiye edilmiştir.

Üretici zaten bunun üzerinde sütünü satıyor, mesela çiftlik sütü diye adlandırdığımız sütünü çiftliğinde soğutan üreticilerimiz yaklaşık iki üç aydır kendi imkanları ile sokaklara mahallelere çıkarak 8 TL nin üzerinde satıyor, sıcak süt diye adlandırılan toplama sütler bile birkaç aydır bu fiyata satılıyorken bu nasıl bir tavsiye fiyatıdır anlamış değiliz.

Tarihte ilk defa USK toplantısından piyasadaki süt fiyatlarının altında bir tavsiye fiyatı çıkmıştır. Süt üreticisi resmen hayal kırıklığına uğramış ve şoka girmiştir.

Bu karar hızla devam eden damızlık hayvan kesiminin önüne geçmek yerine dahada hızlanmasına sebep olacaktır yani ateşe benzin dökülmüştür.

USK aldığı bu kararla Türkiye piyasasındaki süt fiyatlarından bi haber olduğunu ortaya koymuştur.

Özetle süt üreticisinin hakkı ve alın terinin karşılığı tam anlamıyla teslim edilmeli, yada süte zam olmasa da desteklemeler de yapılacak artışla üreticilerimizin üretime devam etmesi sağlanmalıdır.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.