Dolar 32,5633
Euro 34,9764
Altın 2.428,67
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 19°C
Lösev

Uluslararası Kışlık Buğday Geliştirme Programı Eskişehir’de

Uluslararası Kışlık Buğday Geliştirme Programı Eskişehir’de
6 Haziran 2022 7:43 pm
183

​Uluslararası Kışlık Buğday Geliştirme Programı (IWWIP) kapsamında Ankara, Eskişehir ve Konya’da düzenlenen gezici grup çalışmasına Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü ev sahipliği yaptı. IWWIP gezici grubuna programın Türkiye koordinatörü Dr. Fatih Özdemir, CIMMYT koordinatörü Dr. Beyhan Akın,  ICARDA Koordinatörü Dr. Mesut Keser ve TAGEM Serin İklim Tahılları ve Baklagil koordinatörü Muhammed Gökalp ile TAGEM’e bağlı 12 Araştırma Enstitüsünden araştırmacılar katıldı.

Programda ilk olarak Enstitü Müdürü Dr. Sabri Çakır, Enstitü ile ilgili kısa bir bilgilendirme yaptı. Daha sonra Serin İklim Tahılları Birimi Başkanı Dr. Savaş Belen Enstitüde yapılan buğday ıslah çalışmaları ve IWWIP in faaliyetlerini anlatan bir sunum yaptı. Daha sonra Merkez ve Toprak-Su Yerleşkesinde ıslah programında ve IWWIP  projesinde yer alan denemeler  gezilerek gözlemler yapıldı ve fikir alışverişinde bulunuldu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.