Dolar 32,5475
Euro 34,9890
Altın 2.427,44
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 19°C
Lösev

Üreticiler Nohutlarını Hasat Etti

Üreticiler Nohutlarını Hasat Etti
3 Eylül 2022 11:06 am
146

Her alanda verdiği desteklerle üreticinin yanında olmayı sürdüren Antalya Büyükşehir Belediyesi, Gazipaşalı nohut üreticisinin de yüzünü güldürdü. Büyükşehir Belediyesi’nden tohum desteği alan üreticiler baharda ektikleri nohutları hasat etti. Elde ettikleri mahsulden memnun olan üreticiler, zor durumda olan çiftçilere yönelik desteklerin sürmesini istedi.

Antalya’nın Gazipaşa ilçesi ile Konya’nın Ermenek ilçesi ve Mersin sınırına yakın olan 1800 rakımlı Yunt, yerel adıyla Cimbiti Yaylası’nda nohut hasadı sevinci yaşandı. Torosların zirvesinde yer alan Cimbiti Yaylası’nda Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından hibe edilen nohut tohumları hasat edildi. Üretimin her anında nohut üreticilerinin yanında olan Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri, hasat sırasında da onları yalnız bırakmadı.

DESTEKLER DEVAM ETSİN

Mayıs ayında, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden talep ettikleri tohumları toprakla buluşturan ve hasadını gerçekleştiren Gazipaşalı üretici Nuri Tuncer, destekten son derece mutlu olduklarını söyledi. Başkan Muhittin Böcek’in her zaman üreticinin yanında olduğunu söyleyen Tuncer, “Yalnızca bizim burada değil Finike, Kaş, kısacası tarımın olduğu her yerde Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri oluyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin bu desteklerinin sürmesini istiyoruz” dedi.

HER ZAMAN BAŞKANIMIZIN YANINDAYIZ

Gazipaşalı üretici Mehmet Sönmez de Başkan Muhittin Böcek’in tarımın içinden gelen birisi olması nedeniyle üreticinin halinden çok iyi anladığını belirterek,  “Başkanımız bizlere her türlü desteği sağlıyor. Dilekçeleri yazarak nohut tohumu istedik ve gönderdi. Bu sene yağmur da yağdı. Nohutlar güzel oldu. Başkanımız Muhittin Böcek’e teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.