Dolar 32,5419
Euro 34,8971
Altın 2.433,80
BİST 9.771,81
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C
Lösev

Üreticimiz Dört Gözle Mazot Gübre Desteğini Bekliyor

Üreticimiz Dört Gözle Mazot Gübre Desteğini Bekliyor
14 Ekim 2022 9:53 am
142

Odunpazarı Ziraat Odası Başkanı Naci Erdemli hububat ekiminin başlaması, mazot ve gübreye üst üste gelen zamların ardından çiftçiye verilecek mazot ve gübre desteklerinin bir an önce verilmesini istedi.

Oda Başkan Erdemli yaptığı basın açıklamasında;

“Çiftçimiz kışlık hububat ekimine başladı. Fakat mazota 3 günde 3 kez zam yapıldı. 27 TL ye dayanan mazot fiyatı üreticin moralini bozdu. Gübre de zamlanmaya devam ediyor. Tarım Kredi Kooperatifinin taban gübresinin fiyatı 18.600 TL. Buna rağmen üreticimizin hububat ekimi için mazot ve gübreye ihtiyacı var.

2022 yılı mazot gübre desteği 6 ay öne çekildi. 2023 ün mart ayında verilmesi gereken desteklemenin bu ayın başlarında verilmesi kararlaştırıldı. Fakat bugüne kadar verilmedi. Üreticimiz dört gözle mazot – gübre desteğinin verilmesini bekliyor. Tarlasına ürününü ekebilmesi için öne çekilen desteklerin biran önce verilmesi gerekmektedir.

Geçtiğimiz yıl aşırı artan gübreyi üreticimiz tam anlamıyla alıp tarlasına atamamıştır. Verim kaybı olmaması için bu yıl erkene alınan mazot – gübre desteği ekim döneminde verilmelidir. Bu dönemi kaçırmadan çiftçimizin tam anlamıyla ihtiyacı olan desteklerin hemen verilmesi çiftçinin üretim kaybının önlenmesi açısından çok çok önemlidir.

Verilecek desteğin ne kadar olduğu da bilinmiyor. Destekleme birim fiyatı da biran önce açıklanmalıdır.” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.