Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 21°C
Lösev

Üretimin Devamlılığı İçin Şeker Pancarı Fiyatı Bir An Önce Açıklanmalıdır!

Üretimin Devamlılığı İçin Şeker Pancarı Fiyatı Bir An Önce Açıklanmalıdır!
18 Eylül 2022 3:42 pm
171

Eskişehir Seyitgazi Ziraat Odası Başkanı Erhan Erden şeker pancarında üretimin devamlılığı için pancar fiyatının bir an önce açıklanması ve ödemelerin öne çekilmesi gerektiğini söyledi.

Oda Başkanı Erden yaptığı açıklamada; “Üreticimiz dört gözle şeker pancarı taban fiyatının güncellenmesini bekliyor.

2021 yılı kampanya döneminde tonu 420 TL olarak taban fiyat belirlenmişti. Bu süreç pancar çiftçimize zarar ettirdi. O dönem eline geçen para artan maliyetler karşısında pul olmuştu. 2021 yılı aralık ayında fabrikalar şeker üretimini tamamladı.

Çiftçiden düşük fiyatla alınan şeker pancarından elde edilen şekerin fiyatı, 2022 yılı mart ayından sonra ciddi ölçüde arttı. Şeker pancarının tonu 420 lira iken pancardan elde edilen küspe 1000 lirayı geçti.

Bu yıl çiftçi ekim için istekli olmayınca TÜRKŞEKER 19 Ocak 2022 tarihinde 800 TL/Ton olarak açıkladığı şeker pancarı avans fiyatını mart ayında ekim dönemi geldiğinde %25 artırarak ton fiyatını 1.000 TL’ye çıkardı. Prim ve ek ödemelerle şeker pancarı avans fiyatı 1.100 TL/Ton olarak açıklandı.

Çiftçimiz artık net taban fiyatının açıklanmasını bekliyor. Bu sefer pancarda verilecek taban fiyat ürünün geleceğini belirleyecek. Enerji, mazot ve gübre başta olmak üzere girdi maliyetleri göz önüne alındığında ve yine geçen yılın zararının karşılanması adına beklentimiz şeker pancarı fiyatının ton başına 1800,00 TL olarak açıklanması ve ödemelerin öne çekilmesidir.” dedi.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.