Dolar 32,5801
Euro 34,7733
Altın 2.509,80
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C
Lösev

Ürgüp Bağ Bozumu Festivali Başladı

Ürgüp Bağ Bozumu Festivali Başladı
10 Eylül 2022 7:29 am
135

Ürgüp Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl ellincisi yapılan Ürgüp Bağ Bozumu Festivali Başladı.

Ürgüp Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 50.’si yapılan Ürgüp Uluslararası Bağ Bozumu Festivali başladı. Ürgüp Belediyesi önünden mehteran takımı ile kortej yürüyüşüyle başlayan festivalde geleneksel köy stantlarının, fotoğraf sergisinin, en güzel üzüm yarışmasının, üzüm ezme yarışmasının ve festival yemeği ikramının yapılacağı festival köyünün açılışı gerçekleştirildi.

Festivalin açılış programına; Tarım ve Orman Bakanı Prof.Dr. Vahit Kirişci, Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Yücel Menekşe, AK Parti İl Başkanı Ali Kemikkıran, Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Bakan Kirişci; “Tarihin, üzümün, bereketin diyarı masal kent Ürgüp’te yarım asırdır geleneksel olarak düzenlenen 50. Bağ Bozumu Festivali’ne katıldık. Ülkemiz, dünyada 4,2 milyon ton üzüm üretimi ile 6. sırada yer alıyor. Bu başarıya katkı sunan tüm üreticilerimizin emeğine sağlık.”dedi.

Bakan Kirişci, kentin bu zamana kadar yaşatılan, özellikle son 20 yılda adeta zirve yapan iki vasfının olduğuna dikkati çekti.

Kirişci, “Bunlar; tarım ve turizm. Allah’ın izniyle bu 2 temel meziyetiniz, bu şehrin sahip olduğu kültür ve medeniyet birikimiyle mutlu ve huzurlu bir şekilde sizleri yaşatması için yeter de artar da. Tarım ve Orman Bakanlığı olarak sizlere her bakımdan desteğimiz, özellikle 2002’den bugüne kadar olmuştur ve bu çerçevede de 5,2 milyar lira gibi destekleme ödemesi çiftçilerimize yapılmıştır. Buradaki Tarım ve Kırsal Kalkınma Destekleme İl Temsilciğimiz aracılığıyla da yine tarım, sanayi, gıda ile ilgili diğer alanlarımızla ilgili de desteklerimiz olmuş ve olmaya da devam edecektir.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.