Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Yağmurlu
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C
Lösev

Veteriner Hekimlere Yönelik Şiddet Devam Ediyor

Veteriner Hekimlere Yönelik Şiddet Devam Ediyor
19 Ağustos 2022 2:12 pm
143

Türk Veteriner Hekimler Birliği Merkez Konseyi Başkanı Ali Eroğlu veteriner hekimlere yönelik saldırıların artık son bulması gerektiğini söyledi.

İstanbul Güngören de İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne bağlı denetim ekibine yapılan saldırı ile ilgili bir açıklama yapan Eroğlu;

“Tarım ve Orman Bakanlığı İstanbul Güngören İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünde görevli bir veteriner hekim meslektaşımızın da yer aldığı denetim ekibi tarafından bir kasap denetlenirken bıçaklı saldırıya uğramaları, insan hayatına kasteden son derece üzücü fiili şiddetin son örneğidir.

Bugüne kadar benzer olayların yüzlercesi yaşandı ve maalesef 25 Nisan 2022 tarihinde Yozgat Sorgun’da Veteriner Hekim Volkan Lale mezbahada bıçaklanarak katledildi.

Her defasında son olmasını umut etsek de mesleğimize ve meslektaşlarımıza yönelik gerçekleşen fiili saldırıların devam ettiğini ve korkarız devam edeceğini üzülerek gözlemliyoruz.

Halkın sağlıklı gıda tüketmesi, dolayısıyla insan sağlığının korunması için 24 saat esaslı görev yapan meslektaşlarımızın sağlık çalışanı dahi kabul edilmemesinin, sağlıkta şiddet yasası kapsamına alınmamasının sonuçlarını görmekten büyük üzüntü duyuyoruz.

Yasaların mesleğimize tanımladığı yükümlülükleri layıkıyla yerine getirebilmemizin önemli bir basamağının sağlık çalışanı sayılmak ve sağlıkta şiddet yasası kapsamına alınmak olduğunu her platformda dile getirdik. Bunun kişisel bir talep değil, mesleki bir zorunluluktan kaynaklandığını, karar alma makamında bulunanların artık anlaması için daha ne kadar şiddete maruz kalmamız gerektiğini sormak istiyoruz.

Medyanın görevi her konuda doğru bilgilerle kamuoyunu aydınlatmaktır. Ancak bir kısım medyanın bu çirkin saldırıyı farklı bir şekilde gerçeklerle bağdaşmayan şekilde adeta bir magazin haberi şeklinde yayınlaması da üzücü olduğu kadar düşündürücüdür. Bu tür sansasyonel haber peşinde koşan medya kuruluşlarına sorumluluklarını hatırlatmak isteriz.

Veteriner hekim meslektaşımıza ve arkadaşlarına geçmiş olsun diyor, yapılan saldırıyı şiddetle kınıyor, acil önlemlerin alınmasını bekliyoruz.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.