Dolar 32,3849
Euro 35,0357
Altın 2.326,43
BİST 9.138,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 23°C
Pts 24°C
Sal 19°C
Lösev

Yerel Ekonomiyi Canlandıran Geziler Sürüyor

Yerel Ekonomiyi Canlandıran Geziler Sürüyor
8 Mayıs 2023 6:51 pm
142

Ankara Büyükşehir Belediyesinin Başkentin çevre ilçelerine ücretsiz olarak düzenlediği Kent Gezileri devam ediyor.

Kültür ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığının hem kent turizmini canlandırmak hem de yerel esnafın ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla gerçekleştirdiği gezilerden bu yıl depremzede aileler ve öğrenciler de yararlanabilecek. Gezilere katılmak isteyen vatandaşlar Başkent 153 üzerinden başvuruda bulunabilecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin kent tanıtımına katkıda bulunmak ve bunu yaparken de yerel esnafın ekonomisini canlandırmak amacıyla çevre ilçelere düzenlediği kent gezileri sürüyor.

Kültür ve Sosyal İşler Başkanlığı Turizm Şube Müdürlüğü, vatandaşların hem sosyalleşmesi hem de yaşadığı kenti yakından tanıması için düzenlediği ücretsiz kent gezileri, havaların ısınması ve bahar aylarının gelmesiyle birlikte başladı.

 DEPREMZEDE AİLELER VE ÖĞRENCİLER DE KATILABİLECEK

2022 yılında Nallıhan, Balâ, Kalecik, Kahramankazan, Beypazarı, Polatlı, Çubuk, Ayaş, Çamlıdere, Şereflikoçhisar, Kızılcahamam, Haymana, Evren, Güdül ve Elmadağ ilçelerine düzenlenen Kent Gezileri’ne 26 bin Ankaralı katıldı.

ABB Kültür ve Sosyal İşler Başkanlığının hem kent turizmini canlandırmak hem de yerel esnafın ekonomisine katkıda bulunmak için düzenlediği gezilere bu yıl depremzede aileler ve öğrenciler de katılabilecek.

Uzman rehberler eşliğinde düzenlenen gezide Elmadağ Gençlik Merkezi üyeleri, Beypazarı’nda Bağ Evi’ni, Kent Tarihi Müzesi’ni ve Beypazarı Çarşısı’nı gezme fırsatı buldu.

 “KENT GEZİLERİMİZ TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR”

Başkent tarihini tanıtmak ve kent ekonomisini canlandırmak için başlatılan kent gezilerinin tüm hızıyla devam ettiğini dile getiren Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Turizm Şube Müdürü Alp Aykut Çıngır, “Kent gezilerimiz tüm hızıyla devam ediyor. Gezilerimizde çeşitli değişikler de yapıyoruz. Bugün gezimize katılan kafilemizi Elmadağ’dan alarak Beypazarı’na getirdik. Kafilemiz için de gezme ve görme durumları olmayan kadınlarımız da var. Bu gezileri başka ilçelerde de çeşitlendirerek devam edeceğiz. Tüm Başkentliler ve deprem bölgesinden gelen misafirlerimiz, Başkent 153’e başvuruda bulunarak gezilerimize katılabilirler” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.