Dolar 32,4790
Euro 34,9431
Altın 2.436,33
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C
Lösev

Yılan Hikayesine Dönen Gölet Çiftçiyi Susuz Bıraktı

Yılan Hikayesine Dönen Gölet Çiftçiyi Susuz Bıraktı
30 Ağustos 2022 5:35 am
173

Mersin’in Toroslar ilçesinde 2012 yılında yapımına başlanan Yüksekoluk Göleti aradan geçen 10 yılda tamamlanmadı. Bölgede yaşanan sulama sorunlarını çözmek için 10 yıl önce yapımına başlanan göletin hala tamamlanmamasına CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel ve bölge halkı tepki gösterdi. Gökçel, “2014 yılında bitmesi gereken barajın 2022 yılında yüzde 56’sı tamamlanabilmiş” dedi.

Mersin’in Toroslar ilçesinde 2012 yılında yapımına başlanan Yüksekoluk Göleti aradan geçen 10 yılda tamamlanmadı. DSİ internet sitesinde 2019 yılında faaliyete geçeceği belirtilen göletin inşaatı yılan hikayesine döndü. CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel Yüksekoluk Göleti’nin tamamlanmaması nedeniyle bölge halkının mağdur olduğunu dile getirdi. CHP’li Gökçel, “2012 yılında inşaat başlamış, 2014 yılında bitmesi gerekirken 2022 yılının 8. ayında ancak yüzde 56’sı tamamlanmış” diye konuştu. Barajın tamamlanmaması nedeniyle çiftçilerin mağdur edildiğinin altını çizen Gökçel, “Sebebi ne olursa olsun bir yatırım bu kadar çiftçiyi mağdur edecek şekilde yapılmaz. Bir an önce Yüksekoluk Göleti’nin tamamlanarak çalışkan çiftçilerimizin ihtiyacı olan suyu mutlaka çiftçilerimize vermeliler. Bu insanlar üretsin ki ülkemizde gıda krizi olmasın” dedi.

Yoğun bir şekilde bölgede tarım ve hayvancılık yapılan bölgede su sorunu sebebiyle çiftçiler üretimden koptukları dile getiriliyor. Yüksekoluk Sulama Kooperatifi Başkanı Faruk Babalıklı, “Ortaklarımıza gölet bitmediği için su veremiyoruz. Ortaklarımız mağdur oluyorlar” dedi. Son yıllarda artan iklim değişikliğinin etkileri sebebiyle durumun daha kötüye gittiğini dile getiren Babalıklı, “Son yıllarda su yetmez oldu. Halbuki göletimiz bitse üreticilerimiz çeşitli alternatif ürünlere yönelecekler ve kazançları artacak. Bölgede çiftçiler para kazanamadıkları için sürekli göç veriyor. Üreticilerimiz her ne kadar inatla üretmek isteseler de bir noktada bırakmak zorunda kalıyorlar. Bu gölet bitse insanlar burada para kazanacak, göç vermeyeceğiz” diye tepki gösterdi.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.