Dolar 32,4839
Euro 34,9514
Altın 2.439,24
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C
Lösev

Yöresel Peynirler İtalya’da Tanıtıldı

Yöresel Peynirler İtalya’da Tanıtıldı
2 Haziran 2022 11:15 am
136

“Yöresel Peynirlerin Üretim Teknolojileri ve Hijyen Standartlarının AB Işığında İncelenmesi”  isimli projenin dördüncü toplantısı 24-28 Mayıs 2022 tarihleri arasında İtalya Agrigento’da gerçekleştirildi.

Proje koordinatörü olarak Türkiye’den Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile birlikte Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi ve Batman İl Müdürlüğü, Slovakya Nitra Tarım ile Slovenya Lubliyana Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’nden uzmanlarla beraber ev sahibi olan proje ortağı İtalya’nın Sicilya adasında bulunan Agrigento İl Sağlık Müdürlüğü katılım sağladı.

Agrigento Halk Sağlığı kurumu yetkilisi Dr. Mario Zappia ve proje irtibat kişisi Dr. Giuseppe Salvatore Vella projenin İtalya’da açılışını yaptı.  Proje sahibi kurum yetkilisi Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüş proje web sitesi ve e-learning eğitim modülleri hakkında bilgilendirme yaparken proje koordinatörü Dr. Hatice Olcay’da proje faaliyetleri hakkında sunum yaptı.

Beş gün süren proje kapsamında Sicilya Adasının Cammarata Bölgesinde bulunan, Mangiapane isimli işletme ziyaret edilerek sığır sütünden elde edilen Caciocavallo Yöresel Peynirinin üretim teknolojisi ve yöresel peynir üreten LiChiani isimli işletme ziyaret edildi. Sicilya Adasının Sambucadi Sicilia Bölgesinde koyun sütünden elde edilen Sparacino Cheese ve Ricotto Yöresel Peynirlerinin üretildiği bir işletmede üretim metotları incelendi. Azienda DavideLoNardo işletmesinde Girgentana isimli keçi sütünden üretilen geleneksel İtalyan peynirlerinin üretim metotları hakkında bilgi alındı. İncir sütü ve incir yaprağı, limon, üzüm yaprağı, sarımsak, portakal, siyah haşhaş ile yapılan ve farklı aromalarda üretilen yöresel peynirler proje ekibi tarafından test edildi. Dünyaca ünlü Dalli Cardillo Mozarella peynir tesisi incelendi. Campobellodi Licata şehrinin Belediye Başkanı Giovanni Gioacchino Picone, Erasmus grubunu makamında ağırlayarak şehirde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verirken önümüzdeki süreçte yapılacak projelerle ilgili işbirliği sağlandı. Saha ve ofis çalışmalarının sonunda  proje katılımcıları kendi ülkelerindeki yöresel peynirleri tanıtırken AB mevzuatlarıyla ilgili de görüş alışverişinde bulunuldu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.