Dolar 32,3868
Euro 35,0513
Altın 2.325,75
BİST 9.131,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 19°C
Lösev

Zeytin Üreticilerine 72 bin Kasa Desteği Sürüyor

Zeytin Üreticilerine 72 bin Kasa Desteği Sürüyor
18 Eylül 2022 8:28 am
134

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin zeytinin hasat edilmesinin ardından fabrikaya ulaşıncaya kadar kaliteli bir şekilde muhafaza edilmesini sağlamak için hayata geçirdiği ‘Zeytin Üreticilerine 72 bin Kasa Desteği’ projesinde üreticiler desteklenmeye devam ediliyor. Proje kapsamında Köprübaşılı 420 üreticiye de 4 bin 200 adet zeytin kasası desteğinde bulunuldu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün önderliğinde üreticileri desteklemeye devam eden Manisa Büyükşehir Belediyesi, Köprübaşı’nda da 420 üreticiye 4 bin 200 adet zeytin kasası desteğinde bulundu. MASKİ Köprübaşı şantiyesinde gerçekleştirilen törenle zeytin kasaları üreticilere teslim edildi. Törene Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, Köprübaşı Kaymakamı Görkem Nalçacı, Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta, Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanı Kurtuluş Kuruçay, Zabıta Dairesi Başkanı Evren Yıldız,  Köprübaşı Belediye Başkanvekili Recep Yıldırım, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Alptekin Sağıroğlu, Ziraat Odası Başkanı Ertuğrul Dal, MHP İlçe Başkanı Hamza Aydın, Köprübaşı Muhtarlık İşleri Sorumlusu Enver Çetin, mahalle muhtarları ve üreticiler katıldı.

Üreticiler İçin Projeleri Tek Tek Hayata Geçiriyoruz

Programda konuşan Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, “2022 yılı içerisinde Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün talimatıyla 70 milyon liralık bir bütçeyi kırsal kalkınmaya ayırdık. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi ‘Köylü Milletin Efendisidir’ anlayışıyla projelerimizi teker teker hayata geçiriyoruz. Bununla beraber sulama kooperatiflerimize 48 bin metre boru dağıtımını gerçekleştireceğiz. Daha önce 100 bin adet üzün sepeti desteğimizi gerçekleştirmiştik. Hayvan içme suyu göletlerinde temizlik ve yapım çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu projeleri tek tek hayata geçirmekten mutluyuz. Ürününüz bol, kazancınız bereketli olsun” ifadelerini kullandı.

Kaymakam Nalçacı Teşekkür Etti

Köprübaşı Kaymakamı Görkem Nalçacı ise yaptığı konuşmada, “Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin üreten çiftçinin yanında olduğunu gösteren bir projeyle daha bir aradayız. Bu beraberliği sağlayan Manisa Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyorum. Bu desteklerin artarak devamını diliyorum. Bu büyük tarım havzasının ve üreten çiftçimizin devletimiz ve yerel yönetimlerin desteğiyle daha da gelişeceğine inanıyorum. Bu desteklerin artarak devamını diliyorum” diye konuştu. Konuşmaların ardından 420 üreticiye 4 bin 200 zeytin kasası teslim edildi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.